Sirpa Kortet

Lumimetsän kunnostettu nuorisoseura viimeisteltyine ympäristöineen on ensi lauantaina Härkäjuhlien päänäyttämönä. Vihannin Lions Klubin idea kierrättää perinteisiä Härkäjuhlia eri seurojentaloilla on koettu onnistuneeksi ratkaisuksi.

–Jokainen nuorisoseura saa laittaa tapahtumaan jotain omannäköistä ohjelmaa ja sisältöä. Meillä on tänä vuonna kantriteema, joka näkyy yhtenäisenä pukeutumisena ja esiintyjissä, seuran puheenjohtaja Miia Koskela paljastaa.

Maalaismaisema valjastetaan teeman henkeen. Talkootyötä tapahtuman valmisteluissa on tehty lukuisia tunteja. Raija Mustakangas ja Sanna Törmikoski kertaavat suunnitteluiltojen aiheita ja viimeistelevät kukkaistutuksia pihalla. Parkkialueet on laajennettu ja tarvittavat luvat anottu. Pihalle tulee ehkä vielä pussitappelupukki.

–Lumimetsä on keskellä kaikkea. Tänne on lyhyt matka naapurikunnista, joten toivottavasti mahdollisimman moni haluaa tulla kokemaan Härkäjuhlat tänne, he toivovat.

Illan pääesiintyjänä kuullaan laulaja Marita Taavitsaista. Hänen ohellaan seurantalon tantereella tapahtuu paljon muutakin. Runsas ohjelma on syntynyt oman kylän osaajien voimin, sillä suurimmalla osalla tanssiyhtye Mainareiden jäsenistä on kytköksiä kylälle, samoin kuin The Goverment-yhtyeellä. Tapahtuman ohjelmatarjonnan huipentavat kantsitanssijat, jotka hekin ovat oman kylän askeltajia.

–Porukka koottiin keväällä ja he esiintyivät Vihannin markkinoilla ensimmäisen kerran. Kantritanssista on tullut kylällemme uusi harrastus ja nyt ryhmä nähdään Härkäjuhlilla, Koskela taustoittaa.

Yhteistyö Lions Klubin ja paikallisten yrittäjien kanssa on koko tapahtuman kantava voima. Taloudelliset riskit jaetaan yhdessä, mikä rohkaisee ison tapahtuman läpivientiin. Kaikki työt tehdään talkoilla, mutta kuluja on silti paljon. Esimerkiksi erilaiset luvat tapahtuman järjestämiseen, anniskeluun ja järjestyksen ylläpitoon maksavat niin, että summat lasketaan sadoissa euroissa. Järjestyksen valvontaan on koulutettu ihmisiä toistakymmentä.

–Itse tapahtuman läpivientiinkin tarvitaan useita kymmeniä talkoolaisia. Laskettiin, että ainakin 60 henkilöä on hoitamassa eri tehtäviä illan aikana, liikenteenopastuksesta härkäannosten tekemiseen, naiset ynnäävät.

Tekemisen iloa ja intoa kylällä riittää. Työnjako leijonien kanssa on selkeä. Leijonat vastaavat ruokateltasta.

–Vartaassa olevaa härkäähän ei enää saa laittaa yleisötilaisuuksiin, siksi liha myydään perunoiden ja salaatin kanssa annoksina, naiset kertovat.

Härkäjuhlat järjestetään Vihannissa nyt 53. kerran. Tapahtumalla on katkeamaton perinne, vaikka pitopaikka onkin vaihtunut.

–Härkäjuhlat ovat vuosikymmenten ajan olleet yksi maakunnan vetonaulatapahtumista. Erityisen kiitollisia olemme siitä, että paikallinen linja-autofirma järjestää kuljetuksen tapahtumaan, he jatkavat.

Linja-auto lähtee Vihannin keskustasta, kiertää Korvenkylän ja Lampinsaaren sekä Alpuan kautta Lumimetsään. Paluureitti ajetaan yöllä päinvastoin.

Lumimetsän nuorisoseura on saanut remonttirahoiksi Raahe–Vihanti -yhdistymisen myötä niin sanottuja porkkanarahoja. Kotiseutuliitto puolestaan on tukenut katon kunnostamisessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: