Raahen Seutu

Tänä keväänä neljä vuotta täyttävä Harmonikka- ja lauluyhtye Raahe konsertoi keväisissä tunnelmissa huhtikuun viimeisenä sunnuntaina.

Konsertin alkuosa koostuu harmonikkamusiikin sooloesityksistä sekä Jaakon Harmonikat -kokoonpanolla esitettävistä Onni Laihasen sävellyksistä.

Harmonikkataiteilija Laihasen syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Laihanen oli ansioitunut säveltäjä ja nelinkertainen harmonikkamestari 40-luvun alussa.

Hänen tunnetuimpia sävellyksiään ovat muun muassa valssi Rantakoivun alla ja Iltatähti- tango, jotka kuullaan Veikko Ahvenaisen sovituksina. 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi kuullaan myös valssi Suomen joutsenet, joka on niin ikään Laihasen sävellys ja Ahvenaisen sovitus.

Jaakon Harmonikat -kokoonpanossa soittavat Kari Isola, Laura Isola, Lotta Juurikka-Haapakoski, Jaakko Tornio, Saana Kastelli ja Jaakko Isola.

Ikivihreässä konserttiosuudessa kuullaan monipuolinen läpileikkaus iskelmiä 1960–70-luvuilta tähän päivään. Solisteina kuullaan Jaakko Torniota sekä Jemina, Laura, Kari ja Jaakko Isolaa.

Vierailevana solistina esiintyy karstulalainen Ari Lavu, joka tekee tanssikeikkaa ympäri maata Wire-orkesterinsa kanssa. Arin nykyinen musiikkityyli on tunnelmallista tanssilavameininkiä, jonka pohjana on kuitenkin kitara ja Agents-Sorsakoski-tyylinen tulkinta. Mies on laulanut itsensä Tangomarkkinoiden semifinaaliin ja häneltä on ilmestynyt single Miehen sydän.

Harmonikka- ja lauluyhtye Raahe: Kevään viihdekonsertti - ikivihreitä iskelmiä Raahen työväentalolla su 30.4. klo 15.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: