Vappu Kallio

Heraldiikan säännöt ovat peräisin taistelukentältä, ja ne ovat taistelukentän käytännön sanelemia.

Vaakunoissa pyritään käyttämään vain kahta väriä, joista toisen on oltava metalli. Vaakunaväreistä yhden on oltava metalli. Kirjaimet, numerot tai tekstit eivät ole koskaan kuuluneet heraldiseen tunnukseen.

Suomen leijonavaakuna, Suomen valtion tunnus, on vanhaa perua. Se esiintyi Uppsalan tuomiokirkossa olevan Kustaa Vaasan hautamuistomerkin jalustassa vuonna 1580.

Suomen suuriruhtinaskunnalla oli 1800-luvulla leijonavaakuna, ja vuonna 1917 siitä tuli itsenäisen Suomen tunnus.

Nykyisessä vaakunassa on punaisella pohjalla leijona, joka seisoo käyrän sapelin päällä. Taustalla on 9 hopearuusuketta eli rosettia. Niiden voi ajatella symboloivan yhdeksää Suomen historiallista maakuntaa.

Nykyisen Suomen vaakunan vuodelta 1978 on suunnitellut Olof Eriksson.

Lähde: wikiwand ja wikipedia


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: