Jäähallin nimeämisvalituksesta on tehty valitus

Kaupunginhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen Pertti Poukkulan tekemän oikaisuvaatimuksen kaupunginhallituksen marraskuussa tekemästä päätöksestä nimetä Raahen jäähalli Helaakoski Areenaksi.

Poukkula kirjoittaa oikaisuvaatimuksessaan, että Raahen kaupungin hallintosäännössä tulevaisuuslautakunnan tehtäväksi määritellään toimialaansa kuuluvien avustusten ja palkintojen myöntäminen. Valituksen mukaan nimiasia olisi pitänyt käsitellä tulevaisuuslautakunnassa.

Vaatimuksessa vedotaan myös hallintosäännön pykälään, jonka mukaan rakennetun ympäristön lautakunta päättää toimitilojen ja muun rakennusomaisuuden ylläpidosta. Valittajan mukaan tällä perusteella rakennetun ympäristön lautakunnalla olisi ollut toimivalta päättää jäähallin seinään kiinnitettävästä valotaulusta ja jäähallin tieviitoista.

Kaupunginlakimies Leena Mikkola-Riekkisen valmistelemassa vastausesityksessä todetaan, että kaupunginhallitus vastaa omistajaohjauksen kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Koska jäähalli on kokonaisuudessaan kaupungin omistama, on kaupunginhallituksen toimivaltaan kuulunut päättää hallin nimen muuttamisesta, vastausesityksessä todetaan.

Lisäksi vastauksessa todetaan, että päätöksessä ei ollut kyse avustusten tai palkintojen myöntämisestä eikä toimitilojen tai muun rakennusomaisuuden ylläpidosta.

Esityksen mukaan oikaisuvaatimus tulisi hylätä perusteettomana. Vastauksessa todetaan myös, että nimenmuutoksella ei ole omistusoikeudellisia vaikutuksia.


Kommentit (10)

  • jussi

    poitiikka on yhteisten asioiden hoitoa, mutta politiikan tuominen urheiluun on sillaa mullistelua, joka vain haittaa asioiden hoitoa. poliitikot pysyköönlestissään, poliittisen riitelyn tuonti urheiluun ja harrastuksiin vain haittaa asioiden hoitos. urheilu- ja öliikuntapaikkojen nmeäminen sponsorin mukaan tuo lisää rahaa utrheiluun. jos poliitikot haluavat isää rahaa politiikkaan, hommatkoon itse ssponsoreita. omasta kokemuksesta voin sanoa, etttä politiikkan s
    ponsorit ovat tiukassa ja vaativat myös tuloksia rahoituksestaan.

  • Miksi

    Miksi täällä on niin monta kiekkoseuraa? Miksi politiikka täytyy tuoda urheiluun? Miksi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: