Sari Jaatinen

Raahen Musiikkiviikot ja ympäristöystävällisyyttä liputtava Raahe Goes Green -viikko huipentuvat ensi lauantaina Kahvila Ruiskuhuoneella.

Päivässä vuorottelevat ekologisuus ja rock. Päivä alkaa Ekotorilla ja sen lomassa soivat Raahen Musiikin oppilasbändit solisteinaan Raahen Musiikkiopiston lauluoppilaat.

Ennen KakeRockin iltaklubia ihastellaan Kierrätysmuotinäytöstä.

Mikin varteen saadaan tuttu radioääni Tero Liete, joka juontaa illan esiintyjät: Jonna Tervomaa & Jaakonaho Sähköduon, The Botherersin ja Light House Jack & the Hobo Firesin. Ilta päättyy perinteiseen tapaan KakeRock House Bandiin.

KakeRockin isähahmo Kauko "Kake" Ilkko Raahen Musiikista kertoo yhteistyön Raahen Musiikkiopiston sujuneen pari vuotta erittäin hyvin.

–Meillä on nyt paljon musiikkiopiston tyttölaulajia, Heli Väisäsen oppilaita, joita meidän bändimme säestävät. Varmasti tulevaisuudessa jatkamme yhteistyötä, Ilkko sanoo.

Sopivasti tyttösolistien jälkeen lavalle nousee alkusyksystä uuden ja täysin omista käsistä syntyneen levyn julkaiseva Jonna Tervomaa.

Tervomaa on ollut pitkään yksi Suomen kärkilaulajista ja taatusti esikuva monelle aloittelevalle naisartistille.

–Keikka tosiaan alkaa jo kahdeksalta. Viime vuonna yleisö tuli myöhässä kyselemään Jarkko Martikaista...

Tervomaan jälkeen kuullaan oululaista The Botherers-yhtyettä, joka sekoittaa menevään tyyliinsä kaikkea mahdollista countrysta surfiin.

Light House Jack & the Hobo Fires on Juho Ilkon uusi yhtye. Siinä soittavat Ilkon lisäksi Old Wheelsista tutut Mika Naapanki, Heikki Peltoniemi ja Mikko Vilminko.

–Bändi syntyi, kun yritettiin löytää täysin raahelainen kokoonpano, jonka kanssa pääsisi joskus soittamaankin. Vähän käytiin kokeilemassa ja sehän natsasi, Juho Ilkko kertoo.

Biisejä yhtyeellä on jo keikan verran. Settiin on miehevästi valittu vain maailman parhaita biisejä: brittibluesia, Fleetwood Macia ja alkuaikojen ZZ Topia.

Illan päätösjamit ovat mukavasti auki, kuten aina. Mikko Vilminko, Kristian Ilkko, Juho Ilkko ja Kauko Ilkko – siinä lähtöasetelmat.

–Jameissa on tarkoitus pitää hauskaa. Sekin on hienoa, kun reenataan oikein viimeisen päälle, mutta tässä ei nyt nipoteta. Mokaaminenkin on hienoa, Kauko Ilkko toteaa.

Miehelle nimikkotapahtuman jamit on niitä harvoja hetkiä vuodessa, kun hän pääsee yleisön eteen soittamaan. Oman bändin perustaminen ei enää polttele, koska se vaatisi vimmattua sitoutumista.

–On pilkkaa jos luulee olevansa hyvä. Se on sama kuin urheilussa, siihen on omistauduttava 100-prosenttisesti. Harrastajan ei tarvitse ottaa soittamista liian vakavasti.

Mutta palataan naisnäkökulmaan. Kake toteaa, että Suomessa on tällä hetkellä valtavasti naisartisteja. Rockbändi-kulttuuri on jäänyt solistien jalkoihin.

Ilkko toivoisi kapinan vielä palaavan ja tasaisuuden vähenevän musiikkimarkkinoilta.

–Pitäisi tulla uusi punk. Kapina on kuollut. Persoonallisuutta pitäisi tulla, ettei kaikki vesity. Räväkkyyshän on aina kiinnostavaa.

Raahe Goes Green -päätöstapahtuma & KakeRock, Kahvila Ruiskuhuoneella la 27.5.

Klo 12-15 Ekotori

Klo 13-15 KakeRock: Raahen Musiikin ja Raahen Musiikkiopiston bändit

Klo 16 Kierrätysmuotinäytös

Klo 19 KakeRock-klubi, juontaja Tero Liete. Klo 20 Jonna Tervomaa & Jaakonaho Sähköduo, The Botherers, Light House Jack & The Hobo Fires ja KakeRock House Band.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: