Kauneuskanavan sillat nimettiin jo vuonna 2005 – katso valitut nimet

Vesa Joensuu
Kauneuskanavan sillat nimettiin jo vuonna 2005 – katso valitut nimet

Kuinkahan hyvin nimet Seminaarinsilta, Sairaalansilta ja Kylmäniemensilta ovat juurtuneet raahelaisten puheisiin?

Sari Jaatinen

Avulias lukija, Markus Hurme lähetti ystävällisesti toimitukseen kopion Trumpari-lehden numerosta 2 vuodelta 2005, jossa kerrotaan Kauneuskanavan siltojen nimikilpailun ratkenneen.

Viime viikolla huhuilimme Raahen Seudussa siltojen nimien perään ja usutimme lukijoita antamaan nimiehdotuksia Raahen Laulutovereiden antaman ehdotuksen pohjalta. Eipä tarvitsekaan!

Raahen kaupungin tekninen lautakunta julisti Trumpari-tiedotuslehdessä 1/2005 kaikille avoimen nimikilpailun Rantakatuun, Kirkkokatuun ja Palokunnankatuun kuuluvien siltojen sekä itse kanavan nimeämiseksi.

Nimiehdotuksia tuli tuolloin kisaan 78. Tekninen lautakunta joutui nimeämään lautakunnan jäsenistä koostuvan työryhmän valmistelemaan esitystä nimien valitsemiseksi. Työryhmään valittiin Irja Rauhala, Pentti Kunnasmäki ja Anne Kallio-Oinas sekä nuorisovaltuuston edustaja Sami Venäläinen.

Työryhmän tekemän valmistelun pohjalta tekninen lautakunta nimesi sillat Seminaarinsillaksi, Sairaalansillaksi ja Kylmäniemensillaksi – sekä kanavan Kauneuskanavaksi.

Ehdotukset pisteytettiin ja kolmea valituksi tulleita nimiä ehdottaneet palkinnon saajat olivat Alli Kauppila ja Mauri Pirilä.

Kokonaan toinen asia on, muistaako tätä nimeämistä kovinkaan moni ja miten on kansa nimet omakseen ottanut. Ja ovatko nimet todella silloille sopivat?

Mutta yhtä kaikki – asia on päätetty.


Kommentit (2)

  • kyltit paikoilleen

    Hyvät, selkeät ja loogiset nimet.

  • Ilolinna

    Hyvät nimet on aikanaan annettu ja vieläpä teknisen lautakunnan päätöksellä. Jo ei ole valitettu aikanaan, on asia lainvoimainen. Ei muuta kuin nimikilvet paikoilleen!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: