Kiire altistaa tapaturmille

Arkisto / Vesa Joensuu
Kiire altistaa tapaturmille

Kiire on osasyyllisenä monissa tapaturmissa.

Mikko Määttä

Raahen kaupunki järjestää perjantaina 13. lokakuuta kaikille avoimen tilaisuuden turvallisuusasioista.

Tilaisuus on osa valtakunnallista Tapaturmapäivää. Tänä vuonna Tapaturmapäivänä puhutaan eritoten kiireestä, ja kuinka se vaikuttaa monen tapaturman taustalla, niin töissä, kotona kuin liikenteessä.

–Kiire on suoranainen kansallistauti. Esimerkiksi Työterveyslaitoksen tietojen mukaan joka toinen kokee kiirettä töissään hyvin tai melko usein. Työtapaturmista lähes joka toinen sattuu kiireessä. Kiireen ehkäisy sopii teemaksi työpaikoille, sillä töissä koettu kiire ja kireä työtahti ovat tuttuja asioita monelle. Yritämmekin kannustaa ihmisiä pohtimaan kiireen vaikutuksia tapaturmien syntyyn sekä parantamaan omaa kiireen hallintaansa, suunnittelija Susanna Jussila Suomen Punaisesta Rististä kertoo.

Raahen tilaisuudessa kuullaan neljä tietoiskua. Turvallisesta kodista puhuu ensihoitomestari Markku Siltanen Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Työsuojeluvaltuutettu Satu Koivusipilä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymästä alustaa otsikolla Eipä pidetä kiirettä.

Liikenneturvan kouluttaja Merja Rasinkangas puhuu älylaitteiden käytöstä liikenteessä.

Viimeisenä puhuu riskipäällikkö Ilkka Haapala OP Vakuutus Oy:stä. Hänen aiheenaan on työtapaturmat vakuuttajan näkökulmasta.

Tilaisuus on osa Raahen seutukunnan turvallisuussuunnitelman toimenpiteitä.

Perjantai ja 13. päivä – Tapaturmapäivä perjantaina 13. lokakuuta kello 17 Kauppaporvarin Fregattisalissa. Tilaisuus on kaikille avoin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: