Leikkiä merirosvojen ja prinsessojen kanssa

Maarit Kesti
Leikkiä merirosvojen ja prinsessojen kanssa

Hurja merirosvo jäi kakkoseksi vielä hurjemmille miekkasankareille.

Maarit Kesti

Miekat viuhuvat villisti ilmassa. Luurankonaamainen merirosvo on selvästi alakynnessä, kun vastassa on kolme voitontahtoista lasta.

–Sinä et pärjää meille, tytöt uhoavat.

–En minä pärjääkään, merirosvo myöntää selvästi alakynnessä.

Tämä taistelu ei pääty verenvuodatukseen. Merirosvon pelastaa äiti, joka kutsuu miekkasankareita pois kehästä. Paperiset miekat siirtyvät seuraaville ja merirosvo saa uudet vastustajat kehään.

Anna ja Elsa eivät merirosvojen taisteluista piittaa. Heillä on tärkeämpää tekemistä: letittää hiuksia. Toisaalla pyörii peikko. Paikalla ovat myös Helinä-keiju ja Peter-Pan. Kummituskin vilahtaa yhdellä oviaukolla. OIlaanko nyt satumaailmassa?

Maarit Kesti
Halloween on jo ohi, mutta Pattasten koulun pukuhuoneessa kummittelee edelleen.

Halloween on jo ohi, mutta Pattasten koulun pukuhuoneessa kummittelee edelleen.

Ei, vaan Pattasten koulun 7G-luokan järjestämässä puuhapäivässä. Satuhahmojen seassa kirmaakin useita alle kouluikäisiä lapsia: yksi trampoliinilla, toinen jalkapallon kimpussa ja kolmas kiipeilyseinällä. Joku istuu värittämässä, joku taas saa maalauksen kasvoihinsa.

–Tapahtumalla 7G-luokka kerää varoja yhdeksännellä luokalla tehtävää luokkaretkeä varten. Tämä tapahtuma on täysin oppilaiden näköinen. Oppilaat ovat muun muassa leiponeet kaikki herkut ja keränneet palkinnot onnenpyörään. Opettajan tehtävänä on vain ollut organisoida, kertoo luokanvalvoja Eija Sakko.

Elsaa ja Anna esittävät Julia Pussila ja Fanni Karjalainen kertovat, että puuhapäivän järjestely oli helppo ja mukavaa. Paljon tehtiin koulussa etukäteen ja tapahtumapäivän aamuna paikat vain järjesteltiin suunnitelman mukaan.

–Tehtävät jakaantuivat tosi helposti. Jokainen sai tehdä sitä, mitä halusi.

Luokka ei ole vielä päättänyt luokkaretkikohdettaan. Fanni Karjalainen arvioi, että lopulta se, paljonko rahaa luokka ehtii kerätä, määrittää kohteen. Retkeen on kuitenkin vielä aikaa ja rahaa ehtii kerätä mukavan summan.

Eija Sakko lupailee, että puuhapäivän voisi järjestää toistekin, mikäli se osoittautuu menestyksekkääksi.

–Ihan hyvin voisimme järjestää tämän tapahtuman vielä ensi vuonna ja jopa sitä seuraavana.

Mitäs itse vieraat tapahtumasta tuumasivat? Hurmasiko Elsa vai viekö kummitus voiton?

–Trampoliini on kaikkein paras, mutta kaikki muukin on kivaa, huudahti Venla Olkkonen kiirehtiessään paikasta toiseen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: