Lintumuutossa jarru päällä

Hyytävä pohjoisen ja koillisen välinen ilmavirtaus on pysähdyttänyt kevään lintumuuton. Torstaihin 20.4. mennessä oli Raahen alueelle merkitty saapuneeksi 80 lajia, kun kahtena edellisvuonna saapuneitten määrä oli tasan sata, lintuharrastaja Jaakko Koistinen kertoo.

- Vuonna 2014 huhtikuun 20. päivän tilanne oli 105. Sen sijaan vuosi 2013 taitaa olla pohjanoteeraus, silloin oli koossa ainoastaan 71 lajia. Mutta jos sää ei tästä ratkaisevasti lämpene, niin kohta ollaan vuoden 2013 tasolla. Tulee jo mieleen, että ehtivätköhän jäät lähteä ennen Tornien taistoa, joka on 6. toukokuuta, lintuharrastaja aprikoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: