Opiskelija voi saada toimeentulotukea kesällä

Opiskelija voi hakea Kelasta kesäksi perustoimeentulotukea, jos hän ei voi turvautua ensisijaisiin etuuksiin eikä saa kesätöitä.

Päätoimisen opiskelijan ensisijainen etuus on aina opintotuki. Ennen perustoimeentulotukeen turvautumista opiskelijan on myös nostettava opintolaina, jos hänellä on oikeus siihen.

Opiskelija voi hakea Kelasta kesäajalle perustoimeentulotukea, jos hän ei voi turvautua ensisijaisiin etuuksiin tai turvata elantoansa muulla tavoin. Jos opiskelijan opinnot jatkuvat syksyllä, hänen tulee ensisijaisesti hakea kesätöitä tai opiskella opintotuella kesäkuukausina. Myös kesäopintojen ajalle on haettava opintolaina.

Jos valmistuvalla opiskelijalla ei ole työtä, hänen kuuluu ennen perustoimeentulotuen hakemista ilmoittautua TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi sekä hakea työttömyysetuutta ja yleistä asumistukea.

Työttömyysetuutta kannattaa hakea vasta 7 päivän omavastuuajan jälkeen. Yleissivistävästä koulutuksesta kuten lukiosta valmistuvat voivat tarvittaessa hakea suoraan perustoimeentulotukea, sillä heillä tulee työttömyysetuuteen yleensä 21 viikon odotusaika.

Hakijan kannattaa arvioida tuen määrä perustoimeentulotuen laskurilla. Jos tuen saaminen on mahdollista, sitä varten kannattaa käydä Kelan asiointipalvelussa.

Opiskelijoiden kesäajan perustoimeentulotukipäätökset tehdään Kelassa 1.6.–31.7. väliselle ajalle. Elokuun alusta alkaen opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin ja opintotuen määrät muuttuvat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: