Maarit Kesti

Nälkäpäivänä Suomen Punainen Risti pukee Suomen tunnetuimpia patsaita punaisiin kerääjäliiveihin. Yksi näistä patsaista on Pyhäjoella oleva Kari Juvan Pauhalla-patsas. Muut hiljaiset auttajat ovat Kolmen sepän patsas Helsingissä, Onnenhevonen-patsas Turussa, Veljmies ja Siskontyttö Kuopiossa sekä Tervansoutaja ja Laukunkantaja -patsas Kuhmossa.

–Oulun piiristä lähestyttiin ja kysyttiin, että olisiko meillä sellaista patsasta, joka voitaisiin pukea. Meillähän on hieno Pauhalla-patsas, joten lähdimme innolla tähän mukaan, kertoo SPR:n Pyhäjoen osaston Nälkäpäivä-yhteyshenkilö Paula Tuomikoski.

Pauhalla-patsaan kolmesta hahmosta yksi puetaan liiviin torstaiaamuna kello 10 aikaan. Patsas riisutaan maanantaina.

–Toiveissa on, että patsas herättelee ihmisiä Nälkäpäivään. Meidän patsaskin on keskellä kylää eikä sitä voi olla huomaamatta, Tuomikoski sanoo.

Kun patsas on puettu, toimitetaan keräyslippaat Pyhäjoella kouluihin ja muutamiin keskustan liikkeisiin. Tuomikoski sanoo, että Nälkäpäiväkeräystä jatketaan Pyhäjoella myös ensi viikolla järjestettävillä Pyhäjoen messuilla.

Nälkäpäivänä kerättävillä varoilla autetaan Suomessa tulipalojen uhreja ja koulutetaan äkillisiin kriiseihin henkisen tuen vapaaehtoisia, jotka ovat auttaneet esimerkiksi Turussa elokuussa. Maailmalla suurta tukea tarvitaan etenkin Jemenissä. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja myös katastrofirahastoon, jotta kriisitilanteissa voidaan toimia nopeasti.

Lisätietoja: https://www.nalkapaiva.fi/


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: