Sari Jaatinen

Haapajärvinen kuoro Pieni Valo viettää 10-vuotisjuhlavuottaan.

Annika Mäkelän johtama kuoro syntyi jouluyön messussa 2007 Haapajärvellä. Sen syntyhistoria ulottuu Riihimäelle, aikaan, jolloin kuoronjohtaja opiskeli Etelä-Suomessa ja lauloi Pekka Simojoen kuorossa.

–Kuoron kanssa pidimme Pienen Valon iltoja, joita edelleen järjestetään Riihimäen seudulla. Ne olivat sellaisia matalan kynnyksen seurakuntailtoja, joissa jutustellaan ja lauletaan, Mäkelä kertoo.

Kun Mäkelä miehineen muutti Haapajärvelle, oli Pienen Valon iltojen kipinä jäänyt elämään. He aloittivat he vastaavanlaiset illanvietot Haapajärven seurakunnassa.

Jonkin ajan kuluttua alkoi tuntua, että tilaisuus huutaa musiikkia.

–Kysyimme tuossa jouluyön messussa kirkkoherralta saisimmeko perustaa lauluryhmä ja voisiko seurakunta tarjota siihen meille tilan. Se sopi hänelle.

Nyt takana on kymmenen vuotta laulua sydämen pohjasta. Matkan varrelta on kertynyt laukkuun paljon musiikkia, joten Pattijoen kirkossa kuullaan lauluja kuoron toiminnan koko ajalta.

–Pattijoen kirkko on todella kaunis ja intiimi. Äitini on Siikajoelta ja sukulaisia asuu Raahessa ja Pattijoella, joten paikka on tuttu.

Konsertti alkaa legendaarisella Saviruukulla, joka on hyvin vanha, seurakunnan veisukirjasta tuttu laulu. Kaikki laulut ovat kuorolle rakasta hengellistä musiikkia.

–Kuorollamme on motto: "Iloa, valoa ja yhteyttä". Kerran eräs kuorolaisista sanoi tämän toimittajalle. Se on juuri näin – ja sillä jatkamme niin kauan kuin Jumala suo.

Pieni Valo -kuoron juhlavuosi huipentuu omaan konserttiin lokakuussa. Kuoronjohtajalla on toive, että vielä jonakin päivänä saataisiin esittää täysin omaa ohjelmistoa.

–Meidän matkassamme on kasvanut nuoria muusikoita ja kuorolaisilla on pöytälaatikoissaan arvokkaita ajatuksia.

Kuoro Pieni Valo konsertoi Pattijoen kirkossa lauantaina 20.5. kello 16.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: