Raili Viirret

Raahen kuntokeidas Vesipekassa alkaa lasten uimakerho. Mistä on kyse asiakaspalvelupäällikkö Maiju Lehtelä?

–Aloitamme tosiaan Raahessa vuosien tauon jälkeen lasten uimakerhon. Sen jälkeen kun Raahen Seudun Uimarit lopettivat uimakerhot 2010, ei uimakerhoa ole pystytty järjestämään, mutta nyt se järjestetään omana toimintana, koska sitä on kysytty niin paljon.

Kenelle uimakerho on tarkoitettu?

–Se on tarkoitettu 8-10-vuotiaille uimataitoisille lapsille, ja sitä järjestetään alkuun 8 viikon ajan. Ilmoittautuminen on sähköisessä ajanvarauksessa, kuten muissakin toiminnoissa. Nettivaraus on tasapuolinen kaikille ja sen kautta kerho myös maksetaan. Ensimmäiseen kerhoon otetaan 16 lasta. Ohjaamassa on opettaja ja apuopettaja.

Mitä muuta toimintaa teillä on?

–Lasten uimakoulut jatkavat entiseen tapaan talvilomaviikolla ja kesällä useaan otteeseen. Lisäksi meillä on viime kesästä asti ollut wibit-temppurata, joka on toki myös aikuisille. Teemapäivät ovat noin kerran kuussa. Se on käytössä ainakin pääsiäisenä ja vappuna.

Mitä temppuradalla tehdään?

–Radalle pääsevät uimataitoiset yli 6-vuotiaat lapset. Lapsille tarjotaan lisäturvaksi turvaliivejä. Se on ollut varsin suosittu. Tasapainorataa ovat kokeilleet myös eläkeläiset, Yläikärajaa ei ole. Se on kehonhallintaa ja tasapainoa kehittävä rata, jolla pääsee testaamaan itseään.

Teillä oli kuun alussa myös aikuisten tekniikkauimakoulu, onko niitä tulossa lisää ja mitä muuta uutta toimintaa teillä on?

–Kyllä, tarkoitus on jatkaa aikuisten uimakouluja myöhemmin. Ensimmäinen tuli heti täyteen. Lisäksi olemme aloittaneet tunnelmauinnit. Joulukuussa oli ensimmäinen ja se sai suuren suosion. Nyt perjantaina oli toinen. Tunnelmauinti on kuntoaltaassa. Siellä soi klo 18–20.30 rauhoittava klassinen musiikki, ja allasalue on valaistu kynttilöillä. Se on mukava päätös työviikolle.

–Myös keilahallin puolella on vilkastunut, kun nuoret ja perheet ovat löytäneet hohtokeilauksen. Käytännössä koko viikonlopun ajan pääsee hohtokeilaamaan.

–Meillä on aivan mahtava buumi päällä. Kehitämme koko ajan uusia juttuja. Olemme saaneet myös uutta henkilökuntaa. Itsekin aloitin allaspuolen vastaavana hiljattain.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: