Talousseminaarissa avataan SSAB:n tulevia investointeja ja Hanhikivi 1 -hankkeen tämänhetkistä tilannetta – vielä ehtii mukaan

Vesa Joensuu
Talousseminaarissa avataan SSAB:n tulevia investointeja ja Hanhikivi 1 -hankkeen tämänhetkistä tilannetta – vielä ehtii mukaan

Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen kertoo Hanhikivi 1 -hankkeen tilanteesta ja taloudellisista vaikutuksista.

Raahen Seutu

Raahen seutukuntalaisille tarjotaan kuultavaksi ajankohtaisia huippualustajia ensi torstain talousseminaarissa. Esitykset liittyvät SSAB:n uusiin investointeihin, Fennovoimaan, Ylivieskan vetovoimatekijöihin, talouden näkymiin ja Venäjän kauppaan.

SSAB:n tulevia investointeja selvittää seminaarissa johtaja Arto Kangas ja päällikkö Henry Saartoala. Myös Fennovoiman investoinnin askelmerkit päivitetään, kun viestintäjohtaja Maira Kettunen informoi Hanhikivi 1:n tilanteesta ja taloudellisista vaikutuksista.

Suomen talouden näkymistä kuullaan puheenvuoro Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskaselta. Kasvunäkymistä saadaan kuulla myös Venäjän kaupassa, vaikka taustalla onkin edelleen kaupan pakotteita. Suomalaisvenäläisen Kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen taustoittaa Venäjän kaupan tilannetta ja riskejä.

Ylivieskan kaupunginjohtaja Terho Ojanperä tuntee kaupan ja palveluiden kehittämisen avaintekijät. Hän kertoo Ylivieskan palveluelinkeinojen kehittymisen taustaa ja antaa vinkkejä siihen käytetyistä keinoista.

Talousseminaarin järjestävät Kalajokilaakson ja Raahen kauppakamariosastot

Raahen Talousseminaari järjestetään koulutuskeskus Brahessa Tervahovinkadulla torstaina 16.marraskuuta klo 13 alkaen.

Talousseminaariin ilmoittaudutaan lähettämällä osallistumisviesti osoitteeseen esa.pellikainen@chamber.fi.


Kommentit (2)

 • Siitä vaan!

  No siitäpä vaan sitten monipuolistamaan! Sinulla lienee hyviä, liiketaloudellisesti perusteltuja ideoita yllin kyllin kuin noin reteästi maalailet, vai miten on?

  Minun mielestäni taas Raahen seutukunta kehittyy tällä hetkellä talouselämältään varsin hyvin muuhun Suomeen nähden. On Fennovoima-projektia, SSAB:kin virkoaa vihdoin jaloilleen jopa tuloksentekomielessä ja Mustavaaran sulattokin etenee. PK-sektorin toimijatkin lienevät kohtuu hyvin työllistettyjä tällä hetkellä ja odotukset lähitulevaisuuden suhteen ovat positiiviset.

  – Niin ja sitäpaitsi venäläisten kanssa tulee ehdottomasti tehdä businesta, järkevää ja kannattavaa sellaista. Venäjänkaupassa tulee vain hallita liiketoimintariskit niin ettei heistä olla kaupan suhteen riippuvaisia. Se on sitä fiksuutta, ei suinkaan se, että pidättäydytään liiketoiminnasta heidän kanssaan. – Liiketoiminnasta pidättäytymistä sanotaan nimittäin typeryydeksi.

 • Nimetön

  Maalimassaon varmaan 200 maata niin suomalaiset haikailee vaan venäjän perään. Kuinka monta venäjän kaupan romahdusta pitää tulla et uskotaan ettei itänaapurin kans voi eikä pidä tehdä kauppaa?
  Hanhikivi 1 ei vaikuta yhtään mittään tämän alueen talouteen Eikä ssabn investoinnit. Jos muuan ukko käy jonku kuukauven pakertaan jonku rojektin kimpussa.. Tarttis monipuolistaa tämän alueen elinkeino elämää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: