Vuosien takaa -palsta palaa menneeseen

Vuosien takaa -palsta palaa menneeseen

Vuonna 1938

Kuluvan vuoden aikana poiminnoissa seurataan, mitä tapahtui vuonna 1938, 1968, 1988 ja 2008. Mitä lähemmäksi nykypäivää tullaan, sitä enemmän uutisissa painottuu paikallisuus.

Viime vuoden aikana on sterilisoitu 25 miestä ja 8 naista ja kastroitu 3 miestä ja 1 nainen. Näistä oli noin neljäsosa pyytänyt vapaaehtoisesti sterilisaatiota. Pakollisista sterilisaatioista tekee anomuksen lääkintöhallitukselle joko paikallinen terveydenhoitolautakunta tai sairaala.

Vuonna 1968

Vuonna 1968

Sotien jälkeen suurimman takavarikon suoritti Raahen tulli sunnuntai-iltana Lapaluodon satamassa olevassa suomalaisessa m/s Mallassa.Tullin haltuun jäi satoja pulloja alkoholia ja kymmeniä tuhansia kappaleita amerikkalaisia savukkeita, raha-arvoltaan lähes 20 000 markkaa.

Vuonna 1988

Vuonna 1988

Myös tammikuussa 1988 käytiin presidentinvaalia. Tuolloin äänestäjillä oli ensi kertaa mahdollisuus äänestää presidenttiehdokasta suoraan. Äänestäjillä oli käytössään kaksi vaalilippua, joista valkoisella äänestettiin presidenttiehdokasta ja ruskealla valitsijamiesehdokasta. Kuvassa vaali-ilmoitus.

Vuonna 2008

Vuonna 2008

Kovin kiihko on tasoittumassa Laivakankaan kaivoshankkeen ympärillä, mutta epäluulot ovat lujemmassa. Kaivostoimintaan liittyvien ympäristövaikutusten arvioinnin loppuraportti on vihdoin valmis. Sitä lukiessa menisi ainakin yksi ilta, reaportti on lähes 200-sivuinen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: