Vuosien takaa -palsta palaa menneeseen

Vuosien takaa -palsta palaa menneeseen

Kuluvan vuoden aikana poiminnoissa seurataan mitä tapahtui vuosina 1937, 1967, 1987 ja 2007.

Mitä lähemmäksi nykypäivää tullaan, sitä enemmän uutisissa painottuu paikallisuus.

80 vuotta sitten. Meren jäät Raahen edustalla mainittiin jo jokunen vuosi sitten rakoilevan ja sulan railoja nähdyn luoteisella ilmansuunnalla. Näin vakuutettiin nytkin tiedusteluumme kirkontornista palovartijain taholta.

50 vuotta sitten. Raahen Ammattikoulu, seitsemän kunnan kuntainliitto, on toiminut omissa tiloissaan vuoden 1963 alusta. Koulun vihkiäiset pidetään torstaina tämän kuun 27 päivänä. Mutta nyt ei ollut tarkoitus selostaa koulun historiikkia vaan aivan tavallista arkiasiaa.

30 vuotta sitten. Raahen seudulla asuvien ortodoksien henkinen evakko jatkuu vielä ensi syksyyn saakka. Silloin valmistuu viimein Vihannin tsasouna, rukoushuone, jota on rakennettu Vihantiin puolentoista vuoden ajana. Rahapula on pakottanut tsasounan rakentajia hidastamaan töitä.

10 vuotta sitten. Malmitiellä Kopsan paikkeilla kipusi auton mittari maanantaina 22 asteeseen. Eipä paljoa liioitellut, sillä virallinen mittaus osoitti tyasan 20 astetta varjossa. MTT:N Ruukin tutkimusaseman tutkimusmestari Osmo Keränen on ehtinyt tilastoida monenlaiset keväät ja lämpöaallot.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: