Koulujen loma-aikoja on hyvä vihdoin tutkia

Vt. päätoimittaja Nina Tuomikoski

Koulujen alkaminen käynnisti jälleen perinteisen keskustelun koululaisten kesäloman siirtämisestä parilla viikolla eteenpäin. Lukiolaisten Liitto ennätti jo ottaa kantaa asiaan ja toivoa, että koulujen aloitusta siirrettäisiin 1960-luvun malliin syyskuun alkuun. Lukiolaisten ehdotuksen mukaan lomalle jäätäisiin vasta juhannukselta. Lomansiirtoehdotuksia on kuultu myös kansanedustajien Olli-Pekka Parviainen (vihr) ja Jaana Pelkonen (kok) taholta.

Toive elokuun loppuun kestävästä lomasta on ymmärrettävä, sillä viileä alkukesä on herättänyt toiveita lämpimämmästä loppukesästä. Helsingin Sanomien uutisen mukaan Joensuussa ei ole tyydytty pelkästään toivomaan ja haikailemaan vaan siellä päätettiin selvittää, olisiko lomaa mahdollista siirtää parilla viikolla ja mitä vaikutuksia sillä olisi. Jos Joensuussa päästään ihan kokeiluvaiheeseen, on luvassa arvokasta tietoa jokasyksyisen loma-aikapähkäilyn taustalle.

Suomi ja suomalaiset ovat kansainvälistyneet, joten myös lomien rytmittäminen Keski-Euroopan tahtiin olisi ihan perusteltua. Elokuu on hyvä lomakuukausi. Lukuvuotta pitää kuitenkin tarkastella kokonaisuutena muutenkin kuin kesäloman osalta. Pelkkä kesäloman siirtäminen tekisi jo valmiiksi pitkästä kevätlukukaudesta raskaan. Hiihtoloman lisäksi koululaiset tarvitsisivat toisenkin hiukan pitemmän katkoksen puurtamiseen. Syksyllä puolestaan ei tarvittaisi syyslomaa välttämättä ollenkaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: