Lukijalta: Kommentti ”uskonloukusta” pääsemis -kirjoitukseen

Fatima Mattila
Lukijalta: Kommentti ”uskonloukusta” pääsemis -kirjoitukseen

Kirjoittaja kommentoi keskiviikon Raahen Seudussa ollutta kirjoitusta.

Hannu Mattila

12.7.17 lehdessä oli kirjoitus, johon toimittaja oli poiminut kohtia Terho Miettisen ja Raija Pellikan kirjasta Harhaanjohtajat vahvassa uskossa. Kyseistä kirjaa he kutsuvat ”tietokirjaksi”. Olipahan paljon sanottu! Kirja on kuulemma silmien avaaja uskonlahkojen ja herätysliikkeiden toimintaan nähden.

On olemassa vain yksi kirja, joka on hoitanut ja hoitaa tätä tehtävää suvereenisti maailman loppuun saakka. Kirja on Jumalan Sana, Raamattu.

”Se on jalkaimme lamppu ja valkeus teillämme.” Jumalan sana on siis todellinen silmiemme avaaja.

Jos/kun joku syö Jumalan sanaa Raamattua, lukemalla tai kuulemalla ja löytää sen ohjeistamana uskon ja tien taivaaseen, niin on syytä olla kiitollinen Jumalalle. Tieltä ei pidä poiketa oikealle eikä vasemmalle maailman mielipiteiden perässä.

Jeesus sanoi minä olen tie, totuus ja elämä, eikä kukaan tule Isän Jumalan luo muutoin kuin minun kauttani. Tämä on sitä sanomaa, jonka vieminen kaikkeen maailmaan on annettu kristillisille seurakunnille ja yksilöuskoville.

Suomessa on nyt tilanne, että monet haluaisivat tehdä mitä kulloinkin lystää ja kansan tila on sen mukainen. Eräs tällainen on kun yli 30000 lasta on jouduttu ottamaan huostaan erinäisistä syistä. Tätä en aivan äkkiseltään laittaisi ”lahkojenkaan” syyksi.

Tiedätkö muuten mikä on lahko? Se on joukko ihmisiä, jotka ovat keskuudessaan päättäneet, että vain me olemme oikeassa.

Raamatun ohjeita kristilliset seurakunnat ja kirkkokunnat pyrkivät kyllä noudattamaan, mutta jotkut eivät näytä siinä onnistuvan. Joukkoon kun on päässyt luikertelemaan henkilöitä, jotka haluavat kuunnella kansan ääntä eivätkä Jumalan. Varoittava esimerkki on homolain voimaantulo monissa maissa. Tämäkö ei ole muka haitallista lapsille?

Joillekin seura/kirkkokunnille on laadittu myös omia ohjeita, jotka eivät kaikelta osin ole Raamatun mukaisia vaan niissä on kompromissien tulosta. Niistä Jumala ei vastaa.

Raamattu kertoo, että Jeesuksen jälkeisen ajan profetoiminen on vajavaista. Profetiat pitää arvioida ja pitää se mikä on hyvää, siis Raamatun mukaista. Tarttee siis tuntea Raamattua, kun arvioi asioita.

Meni siellä Telppäsniitylläkin aikanaan heinähommat hetkeksi sekaisin, kun Pyhä Henki laskeutui voimallisesti korjuumiesten ylle.

Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus lupasi lähettää Toisen Puolustajan, Pyhä Hengen ja sanoi, että tulevaisetkin Hän teille ennustaa. Jeesus neuvoi Laodikean seurakuntaakin hankkimaan silmävoidetta, että he näkisivät. Kirjoituksessa mainittu Vertaistukifoorumi ei anna tätä näkökykyä.

Jumala parantaa edelleenkin sairaita ja siitä Häntä kiitämme.


Kommentit (2)

 • Edelliseen kommenttiin

  Edellinen kommentoi: “Taru sormustenherrasta kannattaa lukea myös”.

  Merkillisen sitkeässä on käsitys siitä, että raamattu voidaan rinnastaa satukirjaan.

  Raamattu oli entisessä Neuvostoliitossa kielletty kirja. Mitä pelkäämistä suurvallan johtajilla ja viranomaisilla oli, jos se oli pelkkä satukirja?

  Kannattaisi lukea Miettisen haastattelu -jutun kommentti verkkolehdestä.

 • Nimetön

  Taru sormustenherrasta kannattaa lukea myös

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: