Lukijalta: Nahkakemia ammattiopistoon!

Valma Kukko

MIELIPIDE Esitän Raahen ammattiopistoon nahkakemian koulutuslinjaa. Nahkakemian koulutus ammattiopistossa merkitsisi kemian ja siinä nahkakemian opiskelun syventämistä aluksi vaikkapa osana laboratorioalan koulutuslinjaa.

Nahkakemian yhdistäminen Lybeckerin opiston tekstiilisuunnitteluun ja pukuompeluun olisi ihastuttava uusi brändi Raahen ammattiopistossa ja Raahen alueella.

Tätä kirjoittaessani mielessäni väikkyvät iki-ihanat kansainvälisen tason poronnahka-asusteet, joita Lapistamme on jo saatavissa. Nahka on myös hienostuneesti värjättävissä.

Raahen alueella on tarjolla jo maataloustuotannon teurasnahkoja lukemattomiin asustetarpeisiin.

Selvintä olisi perustaa Raahen ammattiopistoon aivan uusi koulutuslinja nahkakemia, joka sisältäisi paitsi nahan käsittelyn, myös tuotesuunnittelun sekä -valmistuksen. Tuotteet olisivat yhtä hyvin haluttuja asusteita, turkiksia kuin vöitä, hevosten valjaita ja koiranremmejä ym.

Yhdistyessään alueelliseen elinkeinoelämään esitykseni pohjalta syntyisi suorastaan teollisuutta tai uusi tuotantohaara Raahen alueelle. Tutkijoillekin olisi tarvetta ja yhteydet yliopistotutkimukseen olisivat luontaiset.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: