Lukijalta: Vielä jäähallin nimeämisestä

Tarja Ollanketo

MIELIPIDE Perjantaina 12.1.2018 Raahen Seutu julkaisi ensi maanantai kaupunginhallituksen listalla olevan Pertti Poukkulan tekemän oikaisuvaatimuksen jäähallin nimen muuttamisesta.

En yleensä kommentoi etukäteen kaupunginhallituksen listalla olevia asioita enkä myöskään päätöksiä sen jälkeen, koska olen sitoutunut päätöksiin, ellen ole jättänyt eriävää mielipidettä asiassa.

Mutta tässä tapauksessa on pakko tuoda esille, että tämän asian aikaisemmassa käsittelyssä jätin eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallituksessa esitin, että asian käsittely kuuluu siirtää tulevaisuuslautakunnalle, koska kysymyksessä on yhden seuran tukijan sponsorin nimen mukaan Raahen kaupungin omistaman (kaupunkilaisten/veronmaksajien) jäähalli nimen muuttaminen ja tienviittojen asentaminen sponsorin nimiin. Hallintouudistuksessa siirrettiin tulevaisuuslautakunnan käsiteltäväksi urheiluseurojen/yhdistysten avustukset tasapuolisella kohtelulla huomioiden mm. seurojen urheilullisen tason ja harrastajien määrän.

Kaupungin omistamien kiinteistöjen nimen muuttaminen taas pitäisi tapahtua joko niin, että kaupunki järjestää nimikilpailun tai sopii asianomaisen firman kanssa suoraan nimen käytöstä ja pelisäännöstä. Tässä tapauksessa on kysymyksessä Raahen kaupungin omistama kiinteistö ja sen nimen muuttaminen ilman, että käydään nimikilpailua tai asianomaisen firman ja kaupungin välistä keskustelua. Kaupungilla pitäisi olla pelisäännöt kaupungin kiinteistöjen nimien muuttamisesta eikä saattaa kiusalliseen tilanteeseen esimerkiksi yrityksiä. Nyt tehty ennakkopäätös antaa kyllä mahdollisuuden siihen, että mikä tahansa yhteisö tai järjestö voi tehdä esityksen kaupungin kiinteistön nimen muuttamisesta sponsorinsa mukaiseksi. Ehkä tällainen ratkaisu antaakin kaikille järjestöille/yhteisöille paremmat mahdollisuudet.

Raahen jäähallin käyttäjinä on useita eri seuroja ja harrastajia, joita nyt tehty päätös kohtelee epätasa-arvoisesti. Jätin eriävän mielipiteen edellä mainituin perustein, koska Raahen kaupunginhallituksen on edistettävä ja kannustettava oikeudenmukaisilla päätöksillä tasapuolisesti kaupunkilaisia/harrastajia eikä asettaa yhtä muiden yläpuolelle.

Kuten Raahen Seudussa todettiin, Raahen kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus vastaa omistajapolitiikan ja omistajaohjauksen periaatteista, jonka perusteella on mahdollisuus päättää nimiasiasta. Periaatteet, miten kaupungin/veron maksajien kiinteistöjä nimitetään, pitäisi olla yhdenmukaiset; kilpailutetaanko yritykset vai tehdäänkö päätös aina sen mukaan, mitä järjestöt esittävät omien saamiensa sponsorien nimen perusteella. Jos sponsori maksaa, niin maksaako se kaupungille korvauksen vai järjestölle? Kuinka pitkäksi aikaa nimitys on? Kaupunkihallituksen päätöksessä kaupunki antoi kiinteistönsä yhdelle seuralle oikeuden nimittää kaupungin omistama kiinteistö sponsorin nimen mukaisesti. Sponsorisopimuksen mukaan sponsori maksaa seuralle sopimuksen mukaisen korvauksen, ei kaupungille tai jäähallin kehittämiseen.

Mielestäni kaupungilla on oltava selvät pelisäännöt kaikkien kaupungin ja veronmaksajien omistamien kiinteistöjen ja alueiden käytöstä. On myös huomioitava, että kaupunkilaisia, järjestöjä ja yrityksiä kohdellaan tasavertaisesti, mikä ei toteudu tässä tapauksessa. Lisäksi järjestöjen/yhteisöjen on hyvä tiedostaa, että nyt tehty ennakkopäätös sitoo tulevaisuudessa kaupunkia kohtelemaan kaikkia tasapuolisesti.


Kommentit (9)

  • No niin

    Jäähallin nimeämistä käsittelevät jutut asiallisia ja niistä selviää miten jäähallin nimeämisasia todellisesti käsitelty. Ihmettyttää kuitenkin nämä jotku kommentit jotka eivät koske kyseistä asiaa ollenkaan ja täällä kommentoi sellaiset henkilöt joilla näyttää olevan puutteellisia tai virheellisiä tietoja asioista ja nämä mielestäni aiheuttaa kärhämää.

  • Nimetön

    Minäkin olen järkyttynyt kun politiikkaa sotketaan mm täällä urheiluun ja puhutaan vasureista sun muista . Todella epäkunnioittavaa ja yksipuolista .
    Eiköhän se ole hyvä että on tarjolla eritasoisia joukkueita , että mahdollisimman monet saavat harrastaa haluamallaan tasolla .

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: