Pääkirjoitus: Juhlavuosi sai suomalaiset toimimaan yhdessä

Päätoimittaja Nina Tuomikoski

Satavuotiasta Suomea on juhlittu ja kunnioitettu pitkin vuotta monin erilaisin tapahtumin ja tempauksin niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Meillä on hyvä maa, jota kannattaa arvostaa ja juhlia myös juhlavuoden päätyttyä.

Moni on halunnut osallistua omin käsin Suomi 100 -tapahtumiin esimerkiksi puita istuttamalla tai kutomalla veteraaneille sukkia. Eilen nautittiin sinivalkoisista hetkistä kahvikupposen kera ja juhlinta huipentuu tänään itsenäisyyspäivänä.

Vuoden teemasana on ollut yhdessä, ja tämä on ilahduttavasti näkynyt eri tapahtumissa pitkin vuotta. Juhlavuosi on raaputtanut ihmisten kuoren alta esiin yhteisöllisyyden, joka tuntuu välillä olleen hukassa. On hienoa, miten ihmiset ovat innostuneet käyttämään juhlavuoden tapahtumien rakenteluun aikaansa ja luovuuttaan tunteja laskematta. Ja tottahan se on, että onnistumisen tunne on aina vahvempi jaettuna.

Vapaaehtoisuus on näkynyt yhteishengen kasvuna ja toisten ponnistelun arvostamisena. Pidetään tämä tunne yllä myös ensi vuonna, kun itsenäinen Suomi lähtee seuraavalle vuosisadalle.

Juhlavuonna nuorempi polvi on saanut tavallista monipuolisemmin tuntumaa myös Suomen historiaan ja etenkin vuoden 1917 aikoihin. Se on hyvä, sillä oman taustan ja juurien tunteminen on tärkeää, vaikka kuinka kansainvälistymme.

Nautitaan tänään täysin rinnoin juhlavasta tunnelmasta ja ohjelmasta. Juhlahetkiä meillä ei ole yhtään liikaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: