Pääkirjoitus: Kaivoksella edessään jälleen jännittävät ajat

Vt. päätoimittaja Nina Tuomikoski

Raahen kultakaivos on sitkeä. Pitkistä horrosajoista huolimatta tulevaisuuden toimintaan saadaan kerta toisensa jälkeen valonpilkahdus.

Tosin 15 miljoonan euron sijoitus Laivakankaan kultaan ei ole pelkkä pilkahdus, vaan hyvin konkreettinen asia. Nordic Mines Marknad ja kanadalainen Firesteel Resources ovat solmineet aiesopimuksen, jonka myötä 60 prosenttia kaivoksesta on siirtymässä kanadalaisyhtiölle.

Kaivoksen kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen ensimmäisten kymmenen prosentin on tarkoitus vaihtaa omistajaa jo kuukauden sisällä.

Kaivostoiminnan aloittaminen ei ole kuitenkaan mikään pikku juttu. Toiminnan ylösajoon menee optimistisesti arvioiden vähintään puoli vuotta.

Uudella omistajalla on paljon päätettävänään.

Esirikastaminen voisi tuoda ratkaisun sivukiven ennakoitua suurempaan määrään. Esirikastamisen aloittaminen vaatisi investointeja.

Kaivoksen lähettyvillä on useita mielenkiintoisia esiintymiä, jotka vaatisivat lisätutkimuksia.

Kaivoksen rakentaminen aloitettiin keväällä 2010. Juuri tällä hetkellä vaikuttaa sitlä, että kymmenvuotispäivää päästään viettämään aikoinaan ihan positiivisissa merkeissä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: