Pääkirjoitus: Kotimainen ruoantuotanto tarvitsee tukea

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry kokee, että maataloutta koskevan keskustelun ilmapiiri on kotimaassa negatiivinen, vaikka Suomessa tuotetaan maailman parasta, puhtainta ja laadukkainta ruokaa. Kuluttajien ja päättäjien tuki ja ylpeys maataloutta ja suomalaista ruokaa kohtaan on yleisesti ottaen heikkoa.

MTK:ssa koetaan, että kyselyissä kyllä suositaan suomalaista ruokatuotantoa, mutta teot osoittavat toiseen suuntaan. Suomalaiset juoksevat halpuutettujen hintojen perässä ja valitsevat liian helposti ulkomaisen tuotteen kotimaisen sijaan. Myös päättäjät vaikeuttavat kotimaista maataloutta ja ruoantuotantoa. MTK:n mukaan kaikki tämä on johtanut muun muassa siihen, että elintarvikkeiden hinta on Suomessa laskenut ja kotimaisen ruoantuottajan tilipussi jälleen kaventunut.

Kotimainen ruoka on puhdasta ja laadukasta. Esimerkiksi suomalaisen lihan ostaja voi luottaa siihen, että saa antibioottivapaata ja turvallista lihaa. Suomessa ruoantuotantoon panostetaan. Elintarviketeollisuus on nykyaikainen ja korkealuokkainen. Näin ei kuitenkaan jatku, mikäli kuluttaja valitsee lautaselleen ruokaa vain hinnan perusteella ja mikäli päättäjät eivät pidä huolta ruoantuottajien toimintaedellytyksistä.

Kotimainen ruoka ei ole vain puhdasta ja laadukasta – se on myös hyvää. Kotimainen ruoantuotanto tarvitsee meidän kaikkien tuen. Suomalaisesta ruoasta voi ja pitää olla ylpeä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: