Futsalin huippujoukkueet kohtaavat Raahen parketilla

Sievi Futsal tavoittelee suomalaisen futsalin historiaa Raahen liikuntahallilla. Sen saavuttamiseksi pitäisi Belgian, Saksan ja Sveitsin mestareiden kaatua.

Roy Viitanen
Futsalin huippujoukkueet kohtaavat Raahen parketilla

Serbialainen Nicola Erceg on ollut kantavana voimana Sievi Futsalin liigajoukkueelle jo useamman vuoden ajan.

Roy Viitanen

Sievi Futsalin kapteeni Juho Alasuutari juhli viisi kuukautta sitten kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Voiton myötä joukkue lunasti paikan UEFA Futsal Cupiin.

–Odottavaisin mielin. Pitkä aika mestaruudesta ja paikan lunastamisesta. Nyt on melkein ovella ja näkee, että joukkueessa on jännitystä, Alasuutari kommentoi perjantai-iltana.

UEFA Futsal Cupissa on jäljellä enää 32 joukkuetta ja Raahessa pelattava turnaus kovatasoisin Suomessa koskaan pelatuista seurajoukkueturnauksista. Jatkopaikkaan riittää vain turnausvoitto.

–Ei muuta tavoitetta ole kuin jatkopaikka. Tosi kovia joukkueita on vastassa, Alasuutari ennakoi.

Jatkopaikka olisi suomalaista futsalhistoriaa. Ensimmäisellä kierroksella suomalaiset joukkueet ovat esiintyneet kaudesta 2001-02 lähtien pelatussa Cupissa kymmenen kertaa. Jatkoon ei ole vielä kukaan edennyt.

–Arpa oli aika hyvä meidän kannalta. Olisi ollut vielä astetta kovempia vastustajia tarjolla, Alasuutari sanoi.

Sievi Futsalin ohella jatkopaikkaa kärkkyvät belgialainen FB Halle-Gooik, saksalainen SSV 1899 Regensburg ja sveitsiläinen Futsal Minerva. Rankingin mukaan maidensa mestareista kovin joukkue on Halle-Gooik.

–Hallella on laadukkaimmat yksilöt niiden pätkien perusteella mitä netistä löytyy, mutta jokainen peli on kova, Alasuutari totesi

Rankigin perusteella Halle-Gooik ja Sievi Futsal saivat paikkansa ensimmäisellä kierroksella suoraan. Regensburg ja Minerva etenivät jatkoon voitettuaan esikarsintalohkonsa.

UEFA Futsal Cup

Edeltäjä oli Futsal European Clubs Championship, jota pelattiin vuosina 1984-2001

Mukana vain maiden mestarijoukkueet lukuun ottamatta Espanjaa, Italiaa, Portugalia ja Venäjää, joilla on kaksi maapaikkaa.

Mukana kaikkiaan 55 seurajoukkuetta. Jäljellä on 32 joukkuetta, jotka pelaavat nyt 1.kierroksella.

Raahen liikuntahallilla 11.-14.lokakuuta pelataan lohko 7:n ottelut.

Ke 11.10. klo 16.30 Halle-Gooik - Minerva, klo 19 Sievi FS - Regensburg, to 12.10. klo 16.30 Regensburg - Halle-Gooik, klo 19 Sievi FS - Minerva ja la 14.10 klo 13.30 Minerva - Regensburg, klo 16 Halle-Gooik - Sievi FS

Liput: Turnauskortti 25€, jolla näkee kaikki ottelut tai päiväliput 10/6€ päivän molemmat ottelut.

Sievi Futsal lähti juuri käynnistyneeseen kauteen uuden valmentajan johdolla. Peräsimeen astui serbialainen Vladimir Jovanovic, joka on seuran ensimmäinen päätoiminen futsalvalmentaja.

–Joka päivä on uuden valmentajan johdolla kehitytty. On menty ihan pieniin yksityiskohtiin ja miten paljon ne vaikuttaa pelaamiseen, Alasuutari sanoi.

–Valtava eteenpäin meno. Uusia asioita on ehkä liikaakin, mutta pitää olla valmis uhraamaan aikaa kehittymiselle, Alasuutari lisäsi.

Futsal-liigassa Sievi Futsalin kausi on käynnistynyt kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Vladimir Jovanovic haluaa pelistä suoraviivaisempaa ja asteen aggressiivisempaa.

–Puolustuksessa ollaan pikkuisen aggressiivisempia ja nälkäisiä ottamaan pallo pois. Hyökkäämisessä turhaa neppailua omalla ja keskialueella vältetään, Alasuutari kuvasi pelisysteemin hienosäätöä.

Sievi Futsal saa ainakin pientä etua Raahessa pelaamisesta. Sali on joukkueelle tuttu ja kannustustakin on aikaisempina pelivierailuilla riittänyt.

–Toivottavasti ihmiset Raahen seudulta löytäisivät hallille. Vaikka se kuulostaakin kliseeltä, niin on se hieno pelata, kun halli on täynnä. Viime kevään finaaleissa tuli kylmät väreet, Alasuutari kertoi.

Raahessa pelattavan turnauksen järjestelyistä vastaavat AS Moon, Sievi Futsal, Suomen Palloliitto ja kumppanina Raahen kaupunki. AS Moonin puheenjohtaja Ari Jortamalla on riittänyt työtä muun organisaation kanssa.

–Pilkulleen on määrätty kaikki asiat. Satasivuinen opas on opiskeltu ulkoa, Jortama sanoi.

Turnauksen pelaaminen Raahessa on Ari Jortaman mukaan iso kunnianosoitus seuralle. Taustalla on luonnollisesti yhteistyösopimukset Sievi Futsalin kanssa, mutta samalla AS Moonin nostattama futsalbuumi ei ole jäänyt näkemättä liittotasolla.

Oikaisu: Jutun faktalaatikosta oikaistu keskiviikon ja torstain ensimmäisen pelien alkamisaika, joka on 16.30, ei 15.30.


Kommentit (1)

  • full moon

    Mahtava juttu että tällaista saadaan Raaheen.Yksi syy siihen on että täältä löytyy liikuntahallin kokoinen sali joka täyttää tarvittavat vaatimukset ja että myös on tarpeeksi katsomotilaa.On väläytelty jopa liikuntahallin purkamista ja uuden pienemmän hallin tekoa.Siinä ei ole mitään järkeä.Liikuntahalli peruskorjaamalla ja tekemällä siitä entistä tasokkaampi vastaavanlaisia tapahtumia voidaan saada tulevaisuudessakin.Ei Oulun Ettakaan tuo lentopalloliigan pelejä tänne jos meillä on halli jonne ei mahdu yleisöä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: