Roy Viitanen

Pattijoen Urheilijat jatkoi hyvien Superpesiksen vierasotteluiden sarjaa perjantaina Vimpelin Vedon vieraana. Hyvä taistelu toisella jaksolla ei kuitenkaan kantanut pisteeseen saakka hallitsevan mestarin perinteisellä Saarikentällä ja Vimpeli vei niukan voiton 1–0 (2–0, 4–4).

–Samalla tavalla kuin kotona Vimpeliä vastaan, mutta sillä ei pisteitä saa, PattUn pelinjohtaja Juha Karjaluoto kommentoi.

Vimpelin voittohahmot olivat sadan prosentin tehoin palloa lyönyt Sami Haapakoski ja kolmesti kotiuttanut jokeri Janne Mäkelä.

–Samilla oli hyvä lyöntipäivä. Muita saatiin hyvin kiinni, Karjaluoto totesi.

Avausjakson ratkaisu syntyi kolmannen tasoittavalla. PattU pudotti kaksi etenijää pesille. Vimpelin sisäpelille annettu paine osui omaan nilkkaan, kun Janne Mäkelä löi avausjuoksun. Juoksun toi kaksi pesää koppipudotuksilla edennyt Tuomas Lönnmark.

Vimpelillä oli juoksussa ripaus onnea, kun Mäkelän lyönti sirvahti Ville Majavan räpylästä. Hetkeä myöhemmin Majava lähti vastaan liian myöhään ja Antti Ruuska sai lyötyä Vimpelille toisen juoksun.

–Annettiin molemmat juoksut. Muuten Vimpeli ei ollut yli meidän ja hanttiin pantiin, Karjaluoto kertoi.

PattU oli avausjaksolla sisällä taas vaihteeksi kohmeessa. Alkuun nollatilanne oli vaikea ja jatkossa turhat takapalot söivät hyökkäystehoja sisäpelistä.

Toisen jakson PattU aloitti hyvin. Harri Kolehmainen loisti ulkona ja Vimpeli jäi nollille. Tasoittavalla Markus Lehtiniemi löi pussinpohjalta Jan Hankalan tuoman avausjuoksun. Timo Vesaluoma jatkoi painetta. Pallo putosi linjan taakse keskelle ja Topi Kosonen toi juoksun.

Vimpeli kuittasi johdon toisen aloittavalla. Matias Rinta-aho ja Janne Mäkelä löivät Vimpelin tasoihin. Vimpeli nousi ohi kolmannen aloittavalla. Perttu Ruuska oli lähellä kunnaria, mutta Timo Vesaluoma haki pallon joen varresta ja kotijoukkue sai vain yhden.

PattUn sisäpeli kulki toisella jaksolla avausjaksoa paremmin. Kärjestä syntyi palottomia ajolähtöjä. Kolmannen tasoittavalla lisää tulosta tilanteista löi Timo Vesaluoma, joka tasoitti toisen jakson. Hetkeä myöhemmin Jari Törmänen löi linjaan ja Vimpelin häplättyä pallon kanssa Topi Kosonen toi johtojuoksun.

Vimpeli sai viimeisellä sisävuorollaan Sami Haapakosken kolmoselle. Sen jälkeen kotijoukkueen pelaajat löi pitkään koppia. Paikkaa rakennettiin Janne Mäkelälle ja tulosta lopulta syntyi tasoitusjuoksun verran.

PattU pääsi yrittämään ainakin pisteen ryöstöä ja pelin venyttämistä supervuoroon tasoittavallaan. Yhdellä palolla Harri Kolehmainen pääsi kolmoselle odottamaan ratkaisua. PattU otti vielä aikalisän ja sen jälkeen ratkaisijan viittaa tarjottiin Jari Törmäselle, mutta onnistuminen jäi syntymättä.

–Pikkuisen keskelle meni Vesaluoman ja Törrön lyönnit kopparille. Hyvät lyönnit jatkeelle olisi tuonut pisteen, mutta nyt oli osoite vähän liian keskellä, Karjaluoto totesi.

PattU päätti Vimpeliin neljän ottelun vieraspeliputken. Sunnuntaina MiiluAreenalle saapuu Koskenkorva. Jos taso pysyy korkealla, on kotona kaikki mahdollisuudet kasvattaa pistesaldoa.

–Pitää vain kaikkien olla mukana heti alussa, ettei toistu se mitä tapahtui Oulussa. Sama homma kuin Sotkamossa heti lähdöstä, Karjaluoto ennakoi.

Vimpeli – PattU 1–0 (2–0, 4–4)

Vimpeli: Janne Mäkelä 3/0, Sami Haapakoski 0/2, Olli Heikkala 0/2, Matias Rinta-aho 1/0, Antti Ruuska 1/0, Perttu Ruuska 1/0, Teemu Isoketo 0/1, Tuomas Lönnmark 0/1, Palkitut I Sami Haapakoski, II Janne Mäkelä.

PattU: Timo Vesaluoma 2/0, Topi Kosonen 0/2, Jari Törmänen 1/0, Markus Lehtiniemi 1/0, Harri Kolehmainen 0/1, Jan Hankala 0/1. Palkitut I Markus Lehtiniemi, II Topi Kosonen.

Yleisöä 1470


Kommentit (2)

  • Peli

    on kohtuullisella tasolla.Muutamien samojen pelaajien räpylävirheet pitäisi vielä saada pois.

  • Katsoja

    Jos ei pelistä toiseen onnistu, niin 0/7 jokeri vilttiin ja joku juniori tilalle, tai vielä mieluummin Kemilä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: