Pesäpallo

Haminan Palloilijat nousee miesten Superpesikseen

superpesis
Haminan Palloilijat nousee miesten Superpesikseen

Haminan Palloilijat on varmistanut miesten Ykköspesiksen runkosarjan voiton ja sen myötä nousun Superpesikseen kaudelle 2018.

Päätöskierroksen ottelu Vähässäkyrössä oli yhtä vaikea kuin siitä ennustettiin, ja kotijoukkue veikin avausjakson nimiinsä. Kun kuitenkin samaan aikaan lähin uhkaaja Siilinjärven Pesis koki jaksotappion Tampereella, runkosarjan voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Taukoa lyhennettiin, joten juhlatkin saattoivat alkaa aiemmin. Bussilastillinen vierasjoukkueen kannattajia sai todistaa Haminan voittoa supervuorossa 1–2 (6–3, 4–7, 0–1). Vähänkyrön Viesti joutuu karsimaan paikastaan Ykköspesiksessä.

Siilinjärven Pesis voitti alkukaudesta peräti 13 ensimmäistä otteluaan ja oli vahvasti marssimassa kohti runkosarjan voittoa. Itä–Länsi-tauon jälkeen kurssi kuitenkin muuttui, ja 11 ottelun saaliiksi jäi 16 pistettä. Sen sijaan Hamina päätti puolestaan kautensa nousujuhliin 12. peräkkäisellä voitollaan.

Kaudella 2001 Haminassa pelattiin kaupungin historian toinen miesten Itä–Länsi-ottelu ja hätyyteltiin perinteikkään Vallikentän yleisöennätystä, mutta edustusjoukkueen kausi päättyi pettymykseen. Silloinen kuusivuotinen taival pääsarjatasolla paketoitiin historian kirjoihin laihoin tuloksin. Se koetteli perinteistä pesäpallokaupunkia, jonka ylpeys Haminan Palloilijat on historiansa aikana pelannut 49 kautta miesten pääsarjatasolla voittaen 7 mestaruutta ja 9 muuta SM-mitalia. Edellisen kerran seuran värit olivat edustettuna Superpesiksessä 2006–2007, historian toistaiseksi ainoan kerran naisten toimesta.

Kausi 2018 on Haminan Palloilijoille 50:s miesten pääsarjatasolla. Kaupungissa on vahva pesäpallobuumi päällä ja seuratyö voimissaan, mistä kertoo omalta osaltaan heinä-elokuun vaihteessa järjestetty 83 joukkueen valtakunnallinen F–G-junioreiden Naperoleiri.

Kahdella muullakin joukkueella on mahdollisuus nousuun miesten Superpesikseen. Ykköspesiksen runkosarjassa 2.–5. sijoittuneiden kausi jatkuu sarjan sisäisissä välierissä, joiden voittajat etenevät superpesiskarsintaan. Välieräparit ovat Siilinjärven Pesis – Jyväskylän Kiri ja Pöytyän Urheilijat – Manse PP, Tampere.

Jyväskylän Lohi putoaa runkosarjan viimeisenä suomensarjaan. Sama kohtalo on edessä ykköspesiskarsinnan Ulvilan Pesä-Veikot – Vähänkyrön Viesti häviäjällä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: