Kolmen lajin rungolla liikkeelle

Kamppailulajit ovat keskiössä, kun RaaheFighters aloittaa varsinaisen toimintansa syksyllä.

Roy Viitanen
Kolmen lajin rungolla liikkeelle

RaaheFightersin puheenjohtaja Jani Kastell ja vastuuvalmentaja Olli Jokela ovat olleet mukana uuden kamppailulajiseuran perustamisessa.

Roy Viitanen

Uusi raahelainen urheiluseura näki päivänvalon kesäkuun puolivälin perustamiskokouksessa. RaaheFightersin juuret ovat potkunyrkkeilyssä, jonka toiminta alkoi Raahessa Leif Steniuksen toimesta vuonna 2000.

–Huhti-toukokuussa tuli ilmi, että voitaisiin perustaa oma itsenäinen raahelainen seura. Lepa oli myönteinen ja toivoi vain, että potkunyrkkeily pysyisi mukana. Kartoitettiin asiaa ja se sai innostuneen vastaanoton, Olli Jokela kertoi seuran taustoja.

Potkunyrkkeilyn ohella seuran lajivalikoimaan kuuluvat lukkopaini ja periaatteessa molemmat lajit yhdistävä vapaaottelu.

–Vapaaottelu koostuu pysty- ja mattokampailusta. Kolmen lajin runkoa lähdetään pyörittämään mahdollisimman hyvin, Jokela sanoi.

Seuran perustaminen ja toiminnan käynnistäminen eivät tapahdu aivan sormia napsautamalla. Olli Jokela ja uuden seuran puheenjohtaja Jani Kastell totesivat edessä olevan paljon työtä.

–Touko-,kesä- ja heinäkuu on valmistelevaa aikaa. On monenlaisia asioita, jotka pitää hoitaa kuntoon. Elo-syyskuussa ajetaan toimintaa ylös. Täysi tarjonta on lokakuun alussa, kun kaikissa lajeissa on tarjolla peruskurssit, Kastell ja Jokela kertoivat.

Jani Kastell tuli itse mukaan potkunyrkkeilyyn vuonna 2009. Monen muun tapaan paikka oli peruskurssi.

–Lihavuus ja huono kunto sai liikkeelle. Työ tarvitsee vastapainoa. Ajattelin ennen sitä, että on älyvapaata touhua potkia, Kastell muisteli alkua lajin parissa.

Laji on sittemmin tarjonnut Jani Kastellin mukaan hyvän vastapainon työlle. Toimistotyöläisen perinteiset säryt ja vaivat ovat jääneet taakse jäänyttä elämää.

–Treenien jälkeinen hyvänolontunne on merkittävä. Porukka lähtee hymyssä suin pois, Kastell sanoi.

Roy Viitanen
Jani Kastell tietää, että uuden seuran puitteissa on paljon työtä.

Jani Kastell tietää, että uuden seuran puitteissa on paljon työtä.

Potkunyrkkeilystä kiinnostuneille seuraava mahdollisuus astua lajin saloihin on elokuussa alkava peruskurssi. Olli Jokela ampuu samalla alas perinteisiä lajiin liittyviä harhaluuloja.

–Peruskurssi on koordinaatiota ja kehonhallintaa. Ei vaadi hienoja ominaisuuksia etukäteen, vaan voi tulla kuka tahansa tavallinen ihminen. Peruskurssilla ei lyödä eikä potkaista toista. Kovaa kontaktia ei oteta. On klisee, että laji olisi väkivaltaista, Jokela kertoi.

Olli Jokela toimii seurassa harjoittelusta vastaavana. Tavoitteena on tehdä selkeät linjat mitä harjoitellaan missäkin vaiheessa vuotta.

–Tulevaisuudessa on myös vastuuohjaajat, jotka sitten vastaavat eri ryhmien harjoittelusta. Koordinoin mitä tehdään, mutta yhdessä sovitaan ohjaajien kanssa, Jokela sanoi.

Tulevaisuudessa RaaheFighters pyrkii aloittamaan toimintaa myös junioreiden kanssa. Tavoitteena on myös kilpailutoiminnan kasvattaminen, kun tällä hetkellä valtaosa harrastajista ovat mukana kuntoilun kautta.

–Lyhyellä tähtäimellä ei ole tulossa mitään junioreille. Saadaan ensin aikuisten perustoiminta käyntiin, Jokela sanoi.

Olli Jokela tarjoaa yhteistyötä yrityksille, erilaisille yhteisöille ja seuroille. Lajivalikoimasta löytyy hyviä ratkaisuja kuntotapahtumiin ja muita lajeja tukevia asioita.

–Ollaan me kerran oltu yhden polttariporukan kanssa aamusta vetämässä lukkopainitreenit, Kastell kertoi hyvän esimerkin.

RaaheFighters ry

Perustettu 14.6.2017

Kamppailu-urheiluseura; lajeina potkunyrkkeily, lukkopaini ja vapaaottelu.

Hallituksen jäsenet Jani Kastell pj, Jani Roppola varapj, Sari Hämeenkorpi, Pekka Laitinen, Riikka Hautala talousvastaava, Tuula Autio jäsenvastaava ja Henna Maarala sihteeri.

Vastuuvalmentaja Olli Jokela.

Lisätietoja: www.facebook.com/raahefighters.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: