Kusti Kittilä taisteli kuudenneksi

Arkisto / Sirpa Kortet
Kusti Kittilä taisteli kuudenneksi

Kusti Kittilä oli kuudes vapaan tyylin 16,5 kilometrin SM-matkalla.

Toni Länkinen

Pyhäjoen kasvatti Kusti Kittilä sijoittui SM-hiihtojen 16,5 kilometrin vapaan tyylin matkalla kuudenneksi lauantaina iltapäivällä.

Oulun Hiihtoseuraa edustava 36-vuotias Kittilä jäi voittaja Anssi Pentsiselle minuutin ja 16 sekuntia. Pentsiselle tämä oli kautta aikojen ensimmäinen Suomen mestaruus.

Raahelaislähtöinen Lasse Paakkonen oli ilmoittautunut kisaan, mutta hän jätti sen väliin. Sen sijaan huomisessa yhdistelmähiihdossa mies on mukana.

–Olin ilmoittanut varalta itseni mukaan, että jos olisi ollut kova moodi lähteä hyökkäämään. Alun perin ei ollutkaan tarkoitus osallistua. Huominen välineidenvaihtokisa on mielenkiintoinen. Viimeksi olen hiihtänyt sellaisen vuonna 2008, ja nyt taas heti perään. Se ei ole lempikisoja, mutta uskon, että pertsa (perinteinen) menee ihan jees, mutta vaihto ja vapaa sen perään voi olla vaikeampaa. Oli se aikanaan melko haastava matka, Paakkonen muistelee.

Myös Kusti Kittilä ja Lauri Mannila ovat ilmoittautuneet yhdistelmähiihtoon mukaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: