Läskipyörällä saa ajaa Raahen laduilla - katso video lauantain tapahtumasta

Raahe CC
Läskipyörällä saa ajaa Raahen laduilla - katso video lauantain tapahtumasta

Lauantain fatbike-tapahtuma käynnistyi hiihtomajalta. Osanottajia oli tänä vuonna kolmisenkymmentä.

Toni Länkinen

Fatbike eli läskipyörä on koko ajan tutumpi näky maastossa. Tänä talvena tällä leveärenkaisella pyörällä saa ajaa myös raahelaisilla hiihtoladuilla.

Raahe Cycling Clubin tiedottaja Mikael Erkkilä kuitenkin muistuttaa, että pyöräilijät ovat ladulla vierailijoina, eli käytössäännöt on syytä muistaa. Periaatteessa läskipyörällä saa ajaa kaikilla Raahen laduilla, mutta seuran sisällä on laitettu joitain pieniä rajoituksia.

–Olemme antaneet omaa ohjeistusta Facebookissa ja seuran omassa viestinnässä, että vältetään niin sanotusti kilpalatuja. Niitä käytettäisiin vain lyhkäisiin siirtymiin. Ja pitää muistaa kohteliaisuussäännöt, kun meillä on jarrut, mutta hiihtäjillä ei ole, Erkkilä tähdentää.

Hän ei ole kuullut hiihtäjiltä negatiivista palautetta asiaan liittyen.

–Mitä tuolla ladulla on ollut, ihan iloisen oloisia ovat hiihtäjät olleet. Ja kovasti he ovat kyselleet ja olleet kiinnostuneita, eli suhtautuminen on ollut hyvää. Samalla lailla siellä ollaan nauttimassa luonnosta, Erkkilä korostaa.

Lauantaina järjestettiin kansainvälinen Global Fatbike Day, eli läskipyörät liikkuivat eri puolilla maailmaa. Raahessa kyseinen tapahtuma on ollut olemassa muutaman vuoden ajan.

Ensimmäisen kerran se järjestettiin jo vuonna 2012, mutta silloin se oli Erkkilän mukaan vielä pientä puuhastelua. Nyt fatbike-ajajia tulee jatkuvasti lisää, ja sen myötä myös tapahtuma kasvaa.

–Raahen osanottajamäärä näyttäisi olevan Suomen mittakaavalla isoimmasta päästä. Nyt meitä oli noin 30, tai saattoi se mennä vähän ylikin. Viime vuonna osanottajia oli puolet vähemmän, Erkkilä kertoo.

Raahe Cycling Club perustettiin muutama kuukausi sitten. Toiminta on lähtenyt rullaamaan varsin vauhdikkaasti.

–Meillä on nyt 60 jäsentä, eli hirveän lentävä lähtö on kyllä ollut. Meillä on jäseniä laidasta laitaan, eli on urheilijoita, retkeilijöitä ja kaikkea siltä väliltä. Raahe on niin pieni paikkakunta, että on turha lähteä erikoistumaan mihinkään tiettyyn, Erkkilä arvioi.


Kommentit (12)

  • Nimetön

    “Jos kerran läski pyörät saa mennä ladulle niin miksi hevosella ja maasturilla ei saisi ajaa ladulla.”

    Varmaankin siksi, että maastoauto painaa pari tonnia ja hevosella on neljä raudoitettua kadiota, jotka syövät kuivaa kesäpolkuakin. Yli neljätuumainen läskirengas ei oikein ruovi edes kurassa.

  • Nimetön

    koska läskipyörä ei tuhoa latua?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: