Pesäpallo

Lipon lisenssistä tietoa ensi viikolla

Jos Lippo menettää sarjapaikan, sitä tarjotaan todennäköisesti Kempeleen Kirille.

Arkisto / Vesa Joensuu
Lipon lisenssistä tietoa ensi viikolla

Vielä on epävarmaa, onko Markku Hylkilän johtama Oulun Lippo ensi kesänä Superpesiksessä.

Toni Länkinen

Jatkuvissa talousvaikeuksissa kiemurtelevan Lippo Pesiksen superpesispaikka on vaakalaudalla. Superpesis Oy ja Lipon edustajat pitivät torstaina palaverin, jonka annista ei kuitenkaan juuri hiiskuta julkisuuteen.

Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo kertoo Raahen Seudulle, että ensi viikolla ollaan viisaampia Lipon lisenssiasian suhteen.

–Prosessi on vielä kesken, eikä uutta kommentoitavaa ole. Eiköhän ensi viikolla kerrota yhteinen päätös tai tiedote siitä, missä nyt mennään. Johtokunta käsittelee asiaa, joten vielä en osaa sanoa sen tarkemmin mitään, Pyysalo totesi perjantaiaamuna.

Torstaisessa palaverissa Lippo esitteli Superpesikselle suunnitelmiaan, kuinka he tulevat hoitamaan maksurästejä, ja miten he selviävät ensi kesän superpesiskaudesta.

–Palaveri käytiin hyvässä hengessä, mutta sen perusteella ei voi vetää mitään johtopäätöksiä, Pyysalo arvioi.

Lippo Pesiksen taloudesta on tullut tasaiseen tahtiin negatiivisia uutisia. Seuralla on ollut maksuongelmia niin palkkojen kuin vakuutus- ja eläkemaksujenkin kanssa.

Myös Lippo Pesiksen harjoitusvuorot Ouluhallissa on peruttu, koska seuralla on liikaa maksurästejä Oulun kaupungille.

Superpesiksen toimitusjohtaja kuitenkin kertoo, ettei Lipolla mene lukujen perusteella aivan katastrofaalisen huonosti.

Lipon talousluvut ovat Pyysalon mukaan sarjan keskitasoa.

–Lippo on vain hoitanut asioita huonommin kuin muut. Jos se saa pakan järjestykseen, ei se ole todellakaan pahassa liemessä.

Jos Lippo ei saa lisenssiä ensi kauden Superpesikseen, on olemassa muutama vaihtoehto sarjan läpiviemiseksi. Kausi saatetaan vetää läpi 13 joukkueen voimin, tai vaihtoehtoisesti Lipon paikkaa tarjotaan jollekin Ykköspesiksen seuralle. Pyysalon mukaan vielä ei ole tehty sellaisia päätöksiä, koska tilanteet ovat avoinna.

–Se riippuu aikataulusta, mutta käytäntö on ollut se esimerkiksi viimeksi (Jyväskylän) Kiri-tapauksen kanssa, että kun se jäi pois, paikkaa tarjottiin parhaalle putoajalle, Pyysalo viittaa viimevuotiseen tapaukseen, jossa Jyväskylän Kiri jäi ilman superpesislisenssiä.

Eli tässä tapauksessa se olisi Kempeleen Kiri?

–Kyllä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: