jääkiekko

Maalintekokisat jatkuivat kotona

Raahe-Kiekko jatkoi maalien takomista pakon edessä, kun omassa päässä oli liikaa vaikeuksia.

Roy Viitanen
Maalintekokisat jatkuivat kotona

Raahe-Kiekon nuoriso-osaston Kalle Sippala, Jaakko Myllyaho ja Roni Haaraniemi loivat hyvää painetta niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

Roy Viitanen

Raahe-Kiekko jatkaa II-divisioonan kärkipaikalla, kun perjantaina Raahessa vieraillut Ylivieskan Jääkarhut kaatui 8–5 (1–1 ,2–2 ,5–2). Raahe-Kiekon Teemu Vääräkoski tiivisti ottelun kuvan osuvasti.

–Yleisöön menevää kiekkoa, mutta ei todennäköisesti mitä koutsit haluaa, Vääräkoski sanoi pilke silmäkulmassa.

Sarjakärjen ja sarjajumbon kohtaamisesta tuli juuri niin perinteisen vaikea, kuin otteluista välillä tulee. Ensimmäinen kymmenen minuuttia näytti, että Raahe-Kiekko jyrää vauhdillaan vieraat kumoon.

YJK ehti säikäyttää ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun vieraat kilauttivat kiekon ylärimaan ylivoimalla. Muuten vieraiden ylivoima ei loistanut. Samanlaista puurtamista oli Raahe-Kiekon ensimmäinen yritys ylivoimalla.

Raahe-Kiekon onneksi yksi suora hyökkäys päättyi Kalle Sippalan 1–0 maaliin. Maalin jälkeen peli pyöri useaan otteeseen YJK:n päädyssä, mutta maalinteko oli tuskaa.

Ottelun hallinta ja avausmaali saattoi tuudittaa joukkueen helppoon peliin. Mielikuvissa oli varmasti myös sarjatilanne. Kun maaleja ei tahtonut syntyä, niin muuttui puurtamiseksi.

–10 minuuttia pelattiin alusta ja sen jälkeen alettiin kävelemään. Oli taas niin vaikeaa. En tiedä miksi ei kotona pelata. Tulee purkukiekko, niin mennään omaan päähän. Nopeammin vaan pitäisi kääntää peli päätyyn, Raahe-Kiekon valmentaja Arto Ylisaari sanoi.

Raahe-Kiekko lopetti vauhdin pitämisen. Vain nuorisoketju Kalle Sippala, Roni Haaraniemi ja Jaakko Myllyaho aiheuttivat liikkeellään jatkuvia ongelmia YJK:n puolustukselle. Erikoista oli valmennuksen ratkaisu hajottaa hyvin pelannut kolmikko viimeiseen erään.

Kotihallissa toistui monen muun alkukauden ottelun tilanne. Raahe-Kiekon vastustajat latovat kiekkoa verkkoon luvattoman helposti. Peiliin voi katsoa niin maalivahti Mikko Taari, puolustajat ja hyökkääjätkin.

–Vastustaja saa liian helpolla maaleja meille. Ei saisi päästää viittä maalia, Ylisaari sanoi.

Raahe-Kiekon vahvuus on ollut hyökkäyspäässä. Joukkue tekee maaleja, vaikka välillä se näyttääkin olevan työn ja tuskan takana. Tulevia otteluita ajatellen YJK-ottelu saattoi karistaa paineita kokeneempien pelaajien harteilta. Raahe-Kiekon hyökkääjien Jesse Häkkisen ja Lauri Laakon tehot ovat olleet kortilla kauden aikaisemmissa otteluissa. Nyt Häkkinen teki ottelun voittomaalin ja Laakko laukoi ottelussa kaksi maalia.

–Onneksi tehtiin maalit. Olihan siinä paikkoja. Loistavaa miten tuli peliin viimeisellä kymmenellä minuutilla, Ylisaari kehui Jesse Häkkisen esitystä, joka tuotti lopussa tehot 1+2.

Vaikka Raahe-Kiekon pelissä on vielä kehitettävää, niin hyökkääjä Ville Sippala on luottavainen jatkon suhteen. Sippala ei myöskään nähnyt, että joukkue olisi lähtenyt leijumaan etukäteen helpompaa vastustajaa vastaan.

–Meillä on aika hyvä nippu kokemusta kopissa ja kyllä kaikki pelit on ihan samanlaisia. Kyllä minä luulen, että rupeaa napsumaan kevättä kohden, ottelun parhaana palkittu Sippala sanoi.

Raahe-Kiekon ja YJK:n kohtaamisen kolmannessa erässä sattui paha loukkaantuminen. Raahe-Kiekon hyökkääjän Aleksei Lapshinin laukaus epäonnistui ja maila nousi samalla YJK:n puolustajan Wille Krekilän kypärän pleksin alle.

Raahe-Kiekossakin pelanneen Wille Krekilän silmän värikalvo repesi. Ouluun hoitoon kiidätetyn Krekilän vamman vakavuus selviää, kun verenvuoto silmässä loppuu.

Tilanne oli vahinko, mutta pelaaja on vastuussa mailastaan ja Aleksei Lapshin seurasi lopun ottelusta katsomon puolelta.

II-divisioona, Pe 10.11.

Raahe-Kiekko - YJK 8-5 (1-1, 2-2, 5-2)

Jesse Häkkinen 1+3, Lauri Laakko 2+1, Ville Kuorilehto 0+3, Sami Ekoluoma 1+0, Tuomas Lohtander 0+1, Mikko Vainikka 0+1, Kalle Sippala 1+0, Ville Sippala 1+0, Teemu Vääräkoski 0+1, Joni Suominen 1+0, Juha Lehtomäki 1+0, Atte Junnila 0+1.

Torjunnat Mikko Taari RK 26, Topi Palo YJK 46

RS-Kiekot Ville Sippala 3, Kalle Sippala 2, Roni Haaraniemi 1


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: