Noora Räisänen pääsee opiskelijoiden MM-kisoihin

Saloisten Reippaan hiihtosuunnistaja on myös varalla aikuisten EM-kisoihin.

Arkisto / Roy Viitanen
Noora Räisänen pääsee opiskelijoiden MM-kisoihin

Noora Räisänen käy talven aikana myös maastohiihtokisoissa. Tämä kuva on vuodenvaihteesta Rautahiihdoista.

Toni Länkinen

Saloisten Reippaan hiihtosuunnistaja Noora Räisänen on valittu Suomen joukkueeseen opiskelijoiden MM-kisoihin. Samalla julkistettiin myös aikuisten EM-joukkue, jossa hän on varalla.

–Kyllähän se hyvältä tuntuu vaikka varasijalle jäinkin. Jos joku jää pois, sitten pääsen tilalle hiihtämään, Räisänen arvioi EM-valintoja.

Opiskelijoiden MM-kisat järjestetään Räisäsen tietojen mukaan nyt toista kertaa. Edelliset olivat pari vuotta sitten.

21.-25. helmikuuta Virossa järjestettävien kisojen taso tulee olemaan kova, vaikkakaan Räisänen ei vielä tiedä ketä kaikkia kilpasiskoja on mukana.

–Suomesta terävin kärki jää pois, mutta siellä ovat parhaat opiskelijat. En ole hirveästi miettinyt tavoitteita. Se riippuu niin siitä, että ketä muitten maitten urheilijoita on opiskelijoita, ja mukana kisoissa. Mutta varmaan ihan hyvällä tuloksella on mahdollisuudet päästä hyville sijoille, Räisänen toteaa.

Valinta kyseisiin kisoihin tuli Kajaanissa liikunnanohjaajaksi opiskelevalle Räisäselle täytenä yllätyksenä, koska hän ei jokin aika sitten edes tiennyt tällaisia kisoja olevankaan tänä talvena.

–En ollut ajatellut niitä, sillä tietoa niistä ei ole ollut liiton sivuilla kuin vasta jonkun kuukauden. En ollut miettinyt, että onko ne tänä vai ensi vuonna. Siinä mielessä valinta tuli yllätyksenä, Räisänen hymyilee.

EM-kisat järjestetään Bulgariassa helmikuun alussa. Näiden lisäksi samassa kuussa kisataan myös SM-mitaleista, joten kiirettä tulee pitämään.

–Nyt olen koulun puolesta kaksi viikonloppua laskettelurinteessä. Sitten on yksi viikonloppu ennen EM-kisoja. Pitää varmaankin mennä johonkin hisu-kisoihin (hiihtosuunnistuskisoihin) etelään. Käy se tuo laskettelukurssikin treenistä, tulee vähän erilaista rasitusta, Räisänen arvioi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: