Vappu Kallio

Raahen naisvoimistelijoiden 12–16 -vuotiaiden tyttöjen joukkue Okeanidit kilpailee sunnuntaina iltapäivällä Mikkelissä Lumo-finaalissa.

Joukkuetta ohjaavat 18-vuotiaat Martta Peltoniemi ja Emilia Pihlajamaa, jotka ovat ohjanneet naisvoimistelijoiden ryhmiä useita vuosia.

Ryhmän voimisteluesitys on nimeltään Soturien taival.

- Me lähdettiin muokkaamaan viime joulunäytöksen Aavikkosoturit -esitystä. Halusimme selvän juonen: esitys kuvaa, miten soturit lähtevät matkaan, kertoo Martta Peltoniemi.

Esitystä säestää voimakas musiikki, joka on miksattu useista eri sävelmistä.

Lumo-finaalissa esiintyy samassa sarjassa lähes 40 joukkuetta. Martta Peltoniemi katsoo, että Okeanideilla on tiettyjä valtteja.

- Tytöt ovat tasaisen vahvoja ja teknisesti tosi taitavia. Ryhmässä tehdään liikkeet puhtaasti ja huolella. Ryhmä liikkuu yhtenäisesti, mikä on sen vahvuus, arvioi ryhmää ohjaava, itse Diaaneissa kilpaileva Peltomaa.

Okeanidit perustettiin vuosi sitten tammikuussa, ja se on kilpaillut vain kerran, Kokkolassa voimistelun katselmuksessa.

Okeanidit-ryhmässä voimistelee 12 tyttöä. He ovat: Netta Hietala, Emmi Kohal, Viivi Määttä, Sofia Pussila, Julia Pussila, Pinjaliina Tähjä, Jenni Koivikko, Sonja Lunki, Tinja Vilenius, Iines Kyllönen, Jonna Dorff ja Elina Pekki.

Voimisteluliiton järjestämä voimistelun ja tanssin Lumo on tapahtuma, jossa nähdään voimistelua ja tanssia kaikessa moninaisuudessaan ja koetaan yhdessä esittämisen riemua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: