Olympiapaikkaa tavoitteleva Lasse Paakkonen haluaa olla Raahen nopein hiihtäjä

Kokeneella hiihtäjällä on kova urakka raivata olympiapaikka maajoukkueringin ulkopuolelta.

Heidi Lehikoinen
Olympiapaikkaa tavoitteleva Lasse Paakkonen haluaa olla Raahen nopein hiihtäjä

Lasse Paakkonen ei ollut tyytyväinen vajaan parin viikon takaiseen Suomen cupin hiihtoonsa Vuokatissa.

Toni Länkinen

Pyhäjärven Pohtia edustava hiihtäjä Lasse Paakkonen huokuu tällä hetkellä tervettä itseluottamusta. Raahelaislähtöinen mies on selättänyt jälleen selkävaivat, jotka piinasivat harjoituskauden lopussa.

Paakkosen Suomen cup -avaus lokakuun lopussa Vuokatissa ei sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan. Hän ylsi karsinnassa sijalle 12, mutta urakka loppui alkuerävaiheeseen.

–Ei se mennyt vielä nappiin, tekeminen oli hyvin vajavaista. Vapaan hiihdossa korostuu se selkäongelma, enkä saanut tehoja irti niin kuin olisi pitänyt. Mutta nyt suunta on selkeästi parempi. Selkä ei vaivaa, joten pitää ihan koputella puuta. Se tuntuu nyt yllättävän hyvältä, Levin lumilta alkuviikosta tavoitettu Paakkonen vakuuttaa.

Paakkonen ei ole tänä talvena maajoukkueringissä, joten hän ei kuulu automaattisesti Suomen joukkueeseen Rukan maailmancup-kisassa tämän kuun loppupuolella. Nyt perjantaina mies antaa näyttöjä Oloksella FIS-kisoissa perinteisen sprintillä.

–Se on maajoukkueen ulkopuoliselle tärkeä kisa, jos meinaa päästä Rukallekin hiihtämään. Kokonaisuudessaan Suomen joukkue on Rukalla paljon pienempi kuin viime vuonna. Maajoukkueen ulkopuolisille on vain kaksi paikkaa, Paakkonen kertoo.

Maailmancupin kisoihin pääseminen taas poikisi hyviä näyttöpaikkoja helmikuussa Etelä-Koreassa järjestettäviä olympialaisia varten. Paakkosen päätähtäin onkin niissä kisoissa.

–Kyllä tavoitteet ovat siellä, ja olen satsannut nyt urheiluun täysillä. Olympialaiset on kova tavoite, mutta kaiken mennessä nappiin, on se realismia, Paakkonen vakuuttaa.

Mies kertoo, että hiihtomaajoukkueen entisen päävalmentajan Magnar Dalenin aikaan kuusi parasta pääsi suoraan arvokisoihin. Nyt tilanne on muuttunut, kun Reijo Jylhästä tuli päävalmentaja.

–Maajoukkueurheilijat saavat nykyään etuajo-oikeiden. Jos sitä katsoo näin minun silmin, ei se ole aina reilua, mutta toki se on hienoa heille, jotka ovat maajoukkueessa. Se helpottaa heidän työtänsä. Heille, jotka ovat tyrkyllä sinne, on se aika raaka peli. Mutta lopulta se on kuitenkin yksinkertaista, eli jos hiihtää kovaa, pääsee kisoihin, hiihtäjä paketoi.

Paakkonen täytti tänä vuonna 31 vuotta. Maailmancup-pisteitäkin urallaan kerännyt hiihtäjä ei tee urheilun suhteen pitkän tähtäimen suunnitelmia.

–Nyt menen vuosi kerrallaan. Periaatteessa ideana on, että nyt voi olla viimeinen kausi. Mutta talven lopussa vasta näkee, miltä se tuntuu. Edelleen harjoitteleminen on ollut kivaa, ja tähän vuoteen on täysi fokus. Paakkonen tähdentää.

Lauri Mannila on toinen raahelaislähtöinen hiihtäjä, joka kolkuttelee aivan maamme terävintä kärkeä. 19-vuotias nuori mies väläytteli jo viime kaudella vauhtiaan. Kumpi teistä tulee olemaan Raahen ykköshiihtäjä tänä talvena?

–Nuori poika on alkanut lyödä kiilaa. "Latella" taisi viime kaudella olla titteli hetkellisesti, mutta näin pilke silmäkulmassa sanottuna, otan sen tänä vuonna takaisin. Hyvinhän se on vetänyt, toivottavasti vauhti vain kasvaa, Paakkonen lähettää terveisensä Mannilalle.

Lasse Paakkonen

Raahelaislähtöinen hiihtäjä, joka edustaa nykyään Pyhäjärven Pohtia.

Syntynyt 8. heinäkuuta 1986 Raahessa.

Paras maailmancup-sijoitus: 8

Ensimmäiset maailmancupin pisteet vuonna 2009.

Osallistui Vancouverin olympialaisiin vuonna 2010. Nyt tavoitteena on ensi helmikuussa järjestettävät olympiakisat Etelä-Koreassa.

Sprintin erikoismies, joka hiihtää toki myös pidempiä matkoja.

Perinteinen tyyli sopii paremmin kuin vapaa.

Valmistuu kauppatieteen maisteriksi ensi keväänä Jyväskylän yliopistosta. Aloitti opinnot vuonna 2008.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: