Paakkonen jäi Oloksella erävaiheeseen - Rukan maailmancup jäämässä haaveeksi

Arkisto
Paakkonen jäi Oloksella erävaiheeseen - Rukan maailmancup jäämässä haaveeksi

Lasse Paakkosta harmittaa perjantain kisan lopputulos. Parin viikon päästä järjestettävä Rukan maailmancup taitaa jäädä nyt haaveeksi.

Toni Länkinen

Raahelaislähtöinen Lasse Paakkonen jäi perjantaina Oloksella hiihdetyssä kansainvälisessä FIS-kilpailun sprintissä erävaiheeseen.

Hän selvitti karsinnat, mutta tie nousi pystyyn ennen semifinaaleja. Paakkonen oli karsinnan 26. nopein, kun 30 parasta pääsi jatkoon.

Tämä tarkoittanee sitä, että Rukan maailmancupin sprinttikisaan ei ole tänä vuonna asiaa.

–Turhauttaa kovasti. Vire on parempi, mutta tämä sprintti on herkähkö laji. Tänään ei kaikki mennyt ihan putkeen. Keli oli haastava ja suksen kanssa oli ehkä vähän ongelmia, Paakkonen harmittelee.

Miestä sapettaa erityisesti erävaiheen tilanne, jossa hän koki omasta mielestään vääryyttä.

–Kaveri tuli vähän suksille ja jouduin vaihtamaan kaistaa. Olosuhteet olivat radikaalit, joten pari latua luisti ja kolmas latu ei. Niinpä menetin siinä aika paljon sijoituksia kriittisessä paikassa, eli putosin ykköspaikalta viidenneksi. Jos kaikki olisi mennyt oikein putkeen, olisin pystynyt kääntämään sen silti voitoksi, mutta ei vaan tänään mennyt putkeen.

Pyhäjärven Pohtia edustava hiihtäjä osallistuu huomenna lauantaina perinteisen kympille, mutta se ei ole hänelle varsinaisesti lempimatka. Päätavoite oli juuri sprintin puolella.

–Pitäisi aika kovaa hiihtää normaalimatkoilla, jos meinaa päästä Rukan maailmancupiin. Tämä oli itsellä näytönpaikka, mutta näyttää siltä, että se meni nyt. Sprintin kautta olisi ollut realismia päästä sinne, Paakkonen huokaa.

Oloksen miesten sprintin voittoon hiihti Ristomatti Hakola. Naisten vastaavan matkan voitti norjalainen Anna Svendsen.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: