Pesäpallo

Tahko nöyrtyi perjantai-illan sumussa - katso video

PattU nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa ja kasvatti pistesaldonsa jo viiteen.

Vesa Joensuu
Tahko nöyrtyi perjantai-illan sumussa - katso video

Topi Kosonen pelasi vakuuttavan avausjakson kauden ensimmäisessä kotiottelussaan.

Toni Länkinen

Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehistö saalisti kauden toisen voittonsa kaatamalla Hyvinkään Tahkon lukemin 2-0 (6-5, 3-2). Se oli joukkueen ensimmäinen täysi pistepotti tällä kaudella.

PattU-pelaajille tuli onnistumisia sumuisessa säässä laajalla rintamalla, eli ykköspalkinnon olisi voinut antaa periaatteessa kenelle tahansa. Lopulta voittajaksi "arvottiin" kolme juoksua tuonut ja yhden lyönyt lukkari Topi Kosonen.

–Hieno juttu, että saatiin riemukas voitto kotiavauksesta. Kolmen pinnan voitot ovat kovia. Pienellä marginaalilla saatiin pisteet, Kosonen arvioi.

Vesa Joensuu
Paavo Pelto näyttää syöksymisen mallia.

Paavo Pelto näyttää syöksymisen mallia.

Keltamustat saivat lentävän lähdön kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa. Markus Lehtiniemi aloitti ilotulituksen kakkosrajapuhkaisullaan. Kotiin kirmasi Paavo Pelto. Hetken päästä kotiutuksissa onnistuivat polttolinjaan suuntautuneilla lyönneillään Eino Järvelä ja Tapio Salo.

Vesa Joensuu
Ville Majavalla oli jotain salaista asiaa pelinjohtaja Juha Karjaluodolle.

Ville Majavalla oli jotain salaista asiaa pelinjohtaja Juha Karjaluodolle.

Myös Timo Vesaluoman hermopallo koppareille osoittautui liian vaativaksi, joten tilanne oli ensimmäisen aloittavan jälkeen jo 4-0. Näin ollen raahelaiset tekivät yhdessä vuoroparissa saman verran juoksuja kuin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä.

Tahko ei hämmentynyt tästä, sillä se onnistui tasoittavallaan tulemaan juoksun päähän. Juoksut tulivat hyvillä lyönneillä.

Toisessa vuoroparissa Topi Kosonen iski Jan Hankalan kotiin, joten PattU sai kasvatettua hieman etumatkaansa.

Kolmannessa vuoroparissa Järvelä onnistui toistamiseen ja kotiin kirmasi jälleen hyvin kentälle mennyt jokeri Jan Hankala.

Tahko kavensi kolmannessa vuoroparissa toiset juoksunsa lyöneiden Ville Keron ja Jere Harjuvaaran toimesta.

Sen enempää jaksolla ei nähty onnistuneita kotiutuksia.

–Meillä lähti hyvin liikkeelle mutta kun mentiin ulos, seisoskeltiin vähän. He tulivat iholle, mutta onneksi saatiin pidettyä keula. Meillä tulee lapsuksia, mutta niiden kanssa on pelissä mentävä eteenpäin, PattU-pelinjohtaja Juha Karjaluoto tähdentää.

Vesa Joensuu

Avausjakson PattU-hahmoja olivat kaksi lyönyt ja yhden tuonut Eino Järvelä. Ulkopelistä esiin voidaan nostaa etukentällä tärkeitä ja näyttäviäkin paloja tehnyt Harri Kolehmainen.

Katso videolta PattUn tunnelmia, kun joukkue iskee toisen jakson voittojuoksun:

 

Toisella jaksolla PattU meni keulille Jari Törmäsen taitavalla kakkosrajanäpyllä. Kotiin kirmasi, arvioiden mukaan joukkueen toiseksi nopein pelaaja, Paavo Pelto.

Tahko tuli tasoihin ja paineli myös edelle Keron kolmannella ja neljännellä lyödyllä juoksulla.

Kolmannen tasoittavalla PattU tuli tasoihin salmiakkipaita-Järvelän pitkällä kakkosrajanäpyllä.

Vesa Joensuu

Tahko ei saanut lisäjuoksuja, joten isäntäjoukkue pääsi jahtaamaan täyttä pistepottia vielä neljännen tasoittavalla. Lopulta jaksovoiton tinttasi jokeripaitaan viimeiseen sisävuoroon vaihdettu Jari Törmänen. Ulkokenttä tosin avusti hieman ulkopelivirheellään.

–Tämä oli meiltä hyvä taisteluvoitto. Kun piti lyödä se pinna, se lyötiin, vaikkakin kaverin räpylästä. Mutta tahto voittaa on tärkeää, Karjaluoto tiivistää.

Vesa Joensuu

Raahelaisten pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Vimpelin Veto. Ottelu alkaa MiiluAreenalla kello 15.

–Kiire aikataulu on, mutta nyt laitetaan filmi pyörimään, ja tutkitaan miten Vimpeli pelaa. Lähdemme hakemaan tosissaan siitä pelistä voittoa. Kaivamme esiin Vimpelin heikon kohdan ja iskemme siihen. Varmasti pitää vähän riskillä pelata ulkonakin, sillä epäilen, että muuten tulee turpiin tämmöisellä pelillä. Tämä ei riitä Vimpeliä vastaan, Karjaluoto ennakoi.

Vesa Joensuu

PattU-Tahko

2-0 (6-5, 3-2)

PattU: Eino Järvelä 3/1 (2. palkinto), Tapio Salo 1/0, Timo Vesaluoma 1/0, Markus Lehtiniemi 1/0, Paavo Pelto 0/2, Topi Kosonen 1/3 (1. palkinto), Jari Törmänen 2/1, Jan Hankala 0/2

Tahko: Ville Kero 4/0 (2. palkinto), Patrik Vartama 1/0, Jere Harjuvaara 2/0, Juha Puhtimäki 0/2 (1. palkinto), Aku Kettunen 0/1, Matias Kauppinen 0/1, Riku Hokkanen 0/3

Yleisöä: 829


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: