Pesäpallo

PattU pelaa ensi kaudellakin superpesistä - Jari Törmänen löi ratkaisevan juoksun

Roy Viitanen
PattU pelaa ensi kaudellakin superpesistä - Jari Törmänen löi ratkaisevan juoksun

Jari Törmänen velmuili kokeneen pelaajan rohkeudella ja löi lopuksi sinetin PattUn sarjapaikan pitämiselle.

Roy Viitanen

Pattijoen Urheilijat voitti perjantaina Raahessa vierailleen Kankaanpään Mailan 1-0 (5-4, 6-6). Ottelun voitto varmisti sen, että PattU ei enää voi joutua putoamiskarsintoihin.

–Toivottavasti se aukaisee peliä. Ei tarvitse enää jännittää. Saadaan kunnon rentous lyönteihin ja ulkopelitekemiseen, PattUn pelinjohtaja Juha Karjaluoto kommentoi.

PattUlla oli mahdollisuus kuroa Hyvinkään Tahkon johtoa kiinni, kun Tahko otti Kempeleestä vain kahden pisteen voiton. Ero on kuitenkin edelleen neljä pistettä ennen kahta viimeistä kierrosta alemmassa jatkosarjassa.

–Huomenna lähdetään Hyvinkäälle. Taistellaan ja on vielä mahdollisuudet kahdeksanneksi. Toivottavasti joku sitten vielä nyysii Hyvinkäältä pisteitä, Karjaluoto sanoi.

PattU ja KaMa esittivät vaiherikkaan ottelun, jossa molemmilla hyviä hetkiä seurasivat notkahdukset, jotka tarjosivat toiselle mahdollisuuden nousta peliin mukaan.

–Vähän jäi pettymyksen maku. Kolme pinnaa oli otettavissa. Lepsuilua, kun yhden pinnan tilanteista tuleekin kaksi tai kolme, PattUn ykköspalkittu Paavo Pelto harmitteli.

PattU avasi ottelun kolmen juoksun sisävuorolla. Ensin vieraiden harhaheitto kolmoselle tarjosi Jussi Kemilän vaihtolyönnissä kotitaipaleen Harri Kolehmaiselle. Markus Lehtiniemi ja Paavo Pelto löysivät sitten tilaa kotiutuslyönneille. Lehtiniemi löi vielä toisessa vuoroparissa yhden lisää ja kaikki näytti hyvältä PattUn kannalta.

Hymy oli karata, kun Kankaanpään Arttu Vilander nosti kunnarillaan vieraat tasoihin. Timo Vesaluoman yli pomppinut pallo maksoi kopparille toiselle jaksolle ulkopelipaikan, johon jokeripaidasta siirtyi Tuukka Sarkkinen.

–Ilme oli ihan erilainen kuin tiistaina Oulussa. Siitä nostan hattua pojille. KaMa vain laittoi meidät ahtaalle, Karjaluoto sanoi.

PattUn voittojuoksu oli lahja muuten hyvin pelanneelta Kankaanpään lukkari Joni Rytköseltä. Harri Kolehmaisen juoksu oli päättyä selvään paloon, mutta Rytkösen kauhottua ohi, sai PattU juhlia jaksovoittoa.

Toisella jaksolla tilanteita riitti ensimmäistäkin enemmän. PattU nousi ensin Topi Kososen kunnarin myötä 4-2 johtoon. Kankaanpää tasoitti ensin ja sitten kolmannen tasoittavalla Markus Lehtiniemi löi paineen uudestaan vieraille 5-4 juoksulla.

Kankaanpään Jukka Lankinen puhkoi sitten rajoja ja vieraat nousivat ennen PattUn tasoittavaa juoksun johtoon. PattUn sankariksi nousi Jari Törmänen, jonka lyönti poltti vieraiden räpylässä ja Paavo Pelto syöksyi ratkaisean juoksun kotipesään.

Kokenut Jari Törmänen ehti ilahduttaa kotiyleisöä ennen ratkaisulyöntiäkin. Ensimmäisellä jaksolla Törmänen eteni taas kerran suoraan syötöstä ykköselle. Toisella jaksolla avausjuoksussa Törmänen lähti kolmoselta Ville Majavan kopinnoston pudotuksesta liikkeelle ja toi juoksun.

PattU: Harri Kolehmainen 0/3, Paavo Pelto 1/2, Topi Kosonen 1+2/1, Ville Majava 2/1, Markus Lehtiniemi 3/0, Teemu Juntunen 0/2, Jussi Kemilä 1/0, Jari Törmänen 1/2.Palkitut: I Paavo Pelto, II Topi Kosonen.

KaMa: Topias Lilja 0/2, Joni Rytkönen 0/2, Jouni Itävalo 0/1, Arttu Vilander 1+3/3, Jukka Lankinen 3/0, Sami Joukainen 3/0, Ville-Veikko Olli 0/2. Palkitut: I Joni Rytkönen, II Sami Joukainen.

Yleisöä 762

Sarjatilanne Hyvinkää 30 ottelua/35 pistettä, PattU 30/31, Imatra 30/31, Oulu 31/28, Kempele 31/24, Alajärvi 30/24, Kankaanpää 30/22.

Pelataan 32 ottelua. Voittaja puolivälieriin, toiseksi ja kolmanneksi viimeinen putoamiskarsintoihin sekä viimeinen putoaa ykköspesikseen.

Jäljellä olevat ottelut su 13.8. Hyvinkää - PattU, Imatra - Kempele, Kankaanpää - Alajärvi, To 17.8. Alajärvi - Hyvinkää, Oulu - Kankaanpää, PattU - Imatra klo 17.30


Kommentit (1)

  • Katsoja

    Jälleen kerran kokenut lukkari Kosonen kantoi joukkuetta reppuselässä eteenpäin ja ratkaisi sarjapaikan ilman raastavia karsintoja ensikesälle. Pelinjohdolle kiitos 2-jaksolle tehtyyn ulkopelimuutokseen, näytti toimivan hienosti!
    Tänään nähtiin taas se tosiasia, että kun peli pitää ratkaista niin nämä kehäketut joilla kokemusta on astuvat esiin ja tekevät sen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: