Toni Länkinen

Pesäpalloseura Lippo Pesiksen maksuvaikeuksista putkahtaa julkisuuteen jatkuvasti uutta tietoa. Viimeisin uutinen Oulun suunnalta oli, että Lippo ei saa treenata Ouluhallissa ennen kuin velat kaupungille on kuitattu.

Lippo Pesiksellä on Oulun kaupungille maksurästejä liikuntapaikkojen viimevuotisesta käytöstä. Lippo Pesis ja Oulun kaupungin liikuntavirasto olivat laatineet rästeistä maksusuunnitelman, jota seura ei kyennyt toteuttamaan.

Näin ollen seuralle tärkeän treenipaikan ovet pysyvät lippolaisilta lukittuina.

Aiemmin on käynyt ilmi muun muassa se, että oululaisseuralla on ollut maksuja rästissä liittyen pelaajien vakuutusmaksuihin.

Pattijoen Urheilijoiden miesten superpesisjoukkueen pelinjohtaja Juha Karjaluoto ihmettelee talousvaikeuksissa painivan Lipon kohtelua Pesäpalloliiton ja Superpesis Oy:n toimesta.

–En ole ajatellut asiaa, mutta nyt kun sitä alkaa miettiä, ihmetyttää se. Jos joku muu seura tekisi tuolla tavalla, suljettaisiin se sarjasta heti. Ei sellaiseen olisi varaa, että joka vuosi olisi maksuongelmia joka suuntaan. Mutta aina heille kuitenkin annetaan mahdollisuus. Semmoisilla seuroilla, jotka ovat olleet niin sanotusti kiikun kaakun rahaongelmissa, niille tulevat hirveät ukaasit, mutta Lippo pääsee helpolla, Karjaluoto pohtii.

Mitä arvelet, mistä tämä Lipon "suosiminen" voi johtua?

–Oletettavasti Oulu on alueena sellainen. Aikoinaan (Helsingin) Tiikerit haluttiin mukaan, koska pääkaupunkiseudulta piti olla joukkue. Ehkä tässäkin haetaan samaa. Ja onko Lipolla tavallaan johtoportaassa semmoisia ihmisiä, jotka voivat vaikuttaa näihin asioihin, Karjaluoto heittää ilmoille kysymyksen.

Kempeleen Kiri putosi syksyllä Ykköspesikseen. Kempeleessä ollaan rakennettu ensi kauden joukkueesta jopa edelliskautta kovempaa. Oletettavasti siellä ollaan valmiita hyppäämään jo ensi kesäksi Superpesikseen, mikäli Lipolta vapautuu lisenssi.

Myös PattU-pelinjohtaja toivoisi näkevänsä paikallispeleissä vastustajana ennemmin kempeleläisjoukkueen.

–Ennemmin Kempeleen pitäisi olla siellä (Superpesiksessä) kuin Lipon. Kempeleellä asiat ovat varmaan paljon paremmin kunnossa kuin Oululla, Karjaluoto arvelee.

Hän uskoo, että KeKi kiinnostaa yleisöäkin enemmän kuin Lippo.

–Veikkaan että olisi enempi väkeä katsomossa, jos Kempele olisi Superpesiksessä, eikä Oulu. Epäilen, että Oulussa ei varmaankaan katsota niin pelejä, kun taas Kempeleessä on enemmän vetoa, Karjaluoto puntaroi.

Pattijoen Urheilijoiden uusvanha puheenjohtaja Harri Tuomikoski on hieman maltillisempi sanoissaan Lippoa kohtaan.

–Sitä on seurattu pidemmän aikaa, että missä se rakas vihollinen menee, se on sellaista tunteiden vuoristorataa. On valitettavaa, että tilanne on ajautunut tuohon. Toive on siitä, että Lippo pelaa Superpesiksessä ensi kesänä, mutta se ei ole meidän käsissä, Tuomikoski alleviivaa.

Lisenssiasiat lyödään lopullisesti lukkoon vasta myöhemmin keväällä.

–Meidän ei auta loppujen lopuksi kuin keskittyä omaan tekemiseen. Siitä lähdetään, että me saadaan lisenssi, Tuomikoski naurahtaa.

Pattijoen Urheilijoiden hallipelit alkavat tämän viikon perjantaina. Joukkue pelaa kolmena peräkkäisenä perjantaina juuri Kempeleen Kiriä vastaan. Ne pelataan raahelaisten kahden harjoitustunnin aikana, joten täyttä peliä ei välttämättä keretä vetää läpi.

Halli-SM pitäisi olla ohjelmassa helmikuussa, mutta vaikuttaakohan Lipon tilanne Ouluhallissa pelattaviin peleihin?

–En usko, että vaikuttaa, eli kyllä ne pelataan. Oletan, että pakkohan ne pelit on hoitaa, Karjaluoto arvioi.

Raahelaisjoukkueen valmistautuminen juhlavuoden kauteen on sujunut suunnitelmien mukaan.

–Terveystilanne on kaikilla hyvä, Karjaluoto valottaa.

PattUn talous kipurajalla

Pattijoen Urheilijoiden taloustilanne ei ole hirvittävän ruusuinen. Marraskuun alussa seuran puheenjohtajaksi palannut Harri Tuomikoski kertoo, että viivan alla on miinusmerkkinen lukema.

–On se miinusmerkkinen. Ei pahasti, mutta eipä enempää miinusta voida tehdä, eli nyt ollaan kipurajoilla. Nyt pitää homma saada kääntymään, Tuomikoski tähdentää.

PattU perustettiin vuonna 1928, joten seura juhlii tänä vuonna ysikymppisiään. Miesten superpesisjoukkuetta vahvistettiin viime kaudesta, joten juhlavuodelta halutaan menestystä. Ja menestyksen toivotaan tuovan myös lisää yleisöä ja sen myötä euroja kassaan. Seura järjestää vuoden aikana erityyppisiä juhlatapahtumia, joista yksi saattaa liittyä naisten Superpesikseen. Neuvottelut ovat nimittäin pitkällä, että Kempeleen Kiri pelaisi yhden superpesispelin Raahessa. Se olisi todennäköisesti Raumaa vastaan 9.6.

–Kempeleen kanssa on keskusteltu aiheesta. Olisi hieno juttu, jos se pelattaisiin täällä. Toisimme paikallisille faneille naisten Superpesistä.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • cvxb

    Jos Lippo saa lisenssin tälle kaudelle, niin haluaisin kyllä tutkivan journalistin selvittävän, että kuinka paljon Lipolla oli rästissä maksuja siihen aikaan, kun lisenssi myönnettiin, jos se nyt edes myönnetään!!!??? Näin saataisiin vähän faktatietoa kehiin!!!

  • es

    Olennaisinta on että vaikka Lippo menettäisikin sarjapaikkansa niin sitä ei ruveta tyrkyttämään Kempeleelle. Ensinnäkin, jos sitä paikkaa pitää jollekulle tarjota niin Siilinjärvi ja Pöytyä ansaitsevat sen paikan aivan yhtä paljon/vähän, ja lisäksi Kempeleellä on jo naisten Superpesisjoukkue. Ei riitä katsojia kahden eri Superpesisjoukkueen kaikkiin kotiotteluihin kauden aikana. Yksi joukkue riittää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: