Toni Länkinen

Raahelaislähtöinen Peppi Kodis voitti viikonloppuna Juniori 2-sarjan 10-tanssin SM-kisoissa Tampereella.

Suomen mestaruus tuli uuden parin, Olli Seppäsen, kanssa. DSC Oulua edustava pari on tanssinut yhdessä vasta pari kuukautta, joten siinäkin mielessä voittoa voi pitää todella kovana saavutuksena.

–Tuntuu kyllä tosi hyvältä, voitto tuli yllätyksenä. En olisi heti uskonut, että tällainen voisi tapahtua. Kaikki meni nappiin, Kodis myhäilee.

15-vuotias Kodis ei varmaankaan kultamitalin jälkeen kadu sitä, että vaihtoi tanssipariaan vähän aikaa sitten.

–Meidän tavoitteet kohtasivat paremmin ja molemmilla oli paljon motivaatiota. Se oli onnistunut vaihto, Kodis tähdentää.

Oulussa normaalikoulun ysiluokkaa käyvä Kodis treenaa tanssia lähes joka päivä. Se kertoo kaiken nuoren tanssijan motivaatiosta päästä lajissa korkealle.

–Kyllä tästä voisi tulla ammatti. Se on haaveena, Kodis paljastaa.

Kodis on tanssinut aivan pienestä asti, joten laji on selkeästi lähellä hänen sydäntään.

–Tanssissa saa toteuttaa itseään, ja se on tosi monipuolista. Tanssissa saa urheilla, mutta se on kuitenkin myös aika taiteellista, Kodis perustelee lajivalintaansa.

SM-kulta on yksi askel noin kuusi vuotta sitten kilpailemisen aloittaneelle Kodikselle. Se avaa monia ovia, mutta töitä on silti tehtävä entiseen malliin.

Seuraavat tanssikilpailut ovat edessä parin viikon päästä Helsingissä, mutta sovittuna on myös yksi kisareissu ulkomaille.

–Olemme menossa marraskuussa Osloon, siellä on kovatasoinen kansainvälinen kisa. En ole aikaisemmin käynyt kilpailemassa ulkomailla, Kodis kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: