Pesäpallo

Pikapuhelu: Pesisliikkari täyttyi hetkessä

Arkisto / Arttu Säily
Pikapuhelu: Pesisliikkari täyttyi hetkessä

Topi Kosonen on yksi Pesisliikkarin vetäjistä.

Toni Länkinen

PattU Junioreiden järjestämä Pesisliikkari käynnistyi tiistaina Ollinsaaren koululla. Pesäpallopainotteinen liikuntakerho on tarkoitettu vuosina 2013 tai 2014 syntyneille tytöille ja pojille.

Liikkarin vetäjinä toimivat syksyn ja kevään ajan Pattijoen Urheilijoiden edustusjoukkueen pelaajat Topi Kosonen, Timo Kallio ja Jari Törmänen.

Topi Kosonen, vieläkö liikkariin mahtuu mukaan?

–Sali oli aika lailla täynnä, joten valitettavasti tällä erää ei mahdu enempää lapsia. Nyt mukana oli parikymmentä lasta, ja näin alkuun myös vanhemmat ovat läsnä. Puhutaan kuitenkin aika pienistä pojista ja tytöistä, joten on hyvä, että siinä lähellä on tuttu aikuinen.

Millainen meininki siellä oli ensimmäisellä kerralla?

–Kova oli viipotus. Itselläkin oli hirmuinen meininki päällä. Tämä oli uusi ja mukava kokemus, kun normaalisti pidän liikuntaa yläkouluikäisille. Ja lapset olivat kyllä mielissään. Toivottavasti liikkari jatkuu hyvällä mielellä.

Vaikka nimi on Pesisliikkari, on ohjelmassa ilmeisesti myös muuta liikuntaa?

–Pääpaino on yleisessä liikunnassa, ja kokeilemme mahdollisimman monenlaista. Liikunta tulee hauskan tekemisen kautta. Heitellään esineitä ja ehkä lyödään jossakin vaiheessa palloa mailalla. Nyt ekalla kerralla meillä oli siivousleikki, missä heitettiin puolelta toiselle pehmeitä palloja.

Mistä idea sai alkunsa?

–Se oli vaimon idea. Ja meidän Manu, 3, on puhunut että hän haluaa harjoitella, ja hänelläkin pitää olla pesistreenit. Sitten löytyi Ollinsaaren koululta tuommoinen vapaa aika.

Voisiko olla toinenkin vastaavanlainen liikkari, kun kerran kysyntää on?

–Ehdottomasti, jos joku muukin innostuu vetämään näitä liikuntakerhoja pienille. Se riippuu siitäkin, että löytyykö tiloja ja harjoitusaikoja. Ajankohdan pitäisi olla alkuilta tai viikonloppu, ja täällä salit ovat aika kortilla tällä hetkellä. Eri seurat pitävätkin jumppakerhoja ja liikuntakouluja, mutta tällekin tuntui olevan tilausta. Ilmoittautumiset tulivat kahdessa päivässä, ja uskoisin, että tulijoita olisi vielä enemmänkin.

Tämä vaikuttaisi varsin hyvältä seurojen väliseltä yhteistyöltä, kun järjestävä seura on PattU Juniorit, mutta vetäjät tulevat aikuispuolelta?

–Tämä on ehdottomasti hyvää yhteistyötä. Yhteinen juttu on Pattijoen Urheilijat, ja on paljon toimintoja missä tehdään yhteistyötä. En miellä niitä mitenkään erilliseksi toiminnaksi. Eikä nuori urheilija ajattele siirtyvänsä seurasta toiseen, kun hän vaihtaa junioreista aikuisiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: