Raahen Seutu

Raahen Seudun toimituksesta kysytään aika ajoin, että miten verkkosivulla julkaistujen juttujen kommentointi toimii. Kokosimme yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Sivustolle pitää nykyään kirjautua. Tarkoittaako tämä sitä, että nimeni näkyy muille, kun kommentoin? Ei. Anonyymina kommentointi on edelleen mahdollista, vaikka suosittelemme omalla nimellä kommentointia. Myöskään toimitus ei näe kuka kommentin on kirjoittanut. On kuitenkin teknisesti mahdollista selvittää kommentoijan henkilöllisyys, jos kommentoija esimerkiksi syyllistyy rikokseen.

Kannustamme kaikkia kommentoimaan reilusti omalla nimellään. Niin keskustelu pysyy helpommin asiallisena ja toisia kunnioittavana. Oman nimen voi kirjoittaa kommentin loppuun.

Kirjoitin kommentin. Miksi se ei näy sivulla? Viestisi on voitu jättää julkaisematta toimituksen päätöksellä. Raahen Seudussa on käytössä ennakkomoderointi. Se tarkoittaa, että jokainen viesti luetaan ja hyväksytään ennen kuin se näkyy sivulla.

Ennakkomoderointia käytetään, koska tiedotusvälineellä on vastuu kaikesta sen verkkosivustolla julkaistusta materiaalista. Ennakkomoderoinnilla varmistamme sen, ettei sivustolle päädy rikollista tai muuten asiatonta sisältöä. Moderoinnilla siivotaan pois ainakin herjaaminen, rasismi, laittomuuksiin yllyttäminen ja uhkailu.

Kuinka nopeasti kommenttini tulee julkaistuksi? Kello 9–17 välillä viive on lyhyt. Iltaisin se pitenee jonkin verran. Yöllä kommentteja ei julkaista.

Kuka kommenttini lukee ennen julkaisua? Kaikki Raahen Seudun toimittajat moderoivat kommentteja. Samalla toimittajamme osallistuvat keskusteluun.

Nettikommenttien avulla voi myös kysyä toimittajiltamme tehdyistä jutuista ja vinkata jatkojuttujen aiheita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: