Ei ollut raato, vaan rikkipäästö

Tuulikki Nousiainen

SSAB:n Raahen tehtaan nauhavalssaamolta pääsi ilmoille torstaiaamuna pieni määrä rikkiyhdisteitä sisältävää kaasua. Päästö tapahtui normaalin viikkohuollon yhteydessä. Kaasujen karkaamisen syynä oli laiterikko.

Kaasua karkasi tehtaan ilmoituksen mukaan vain vähän, mutta kun on kyse rikkiyhdisteistä, epämiellyttävä haju tuntuu ja erottuu jo pieninäkin määrinä ja pitoisuuksina.

Tuulen suunta oli tapahtumahetkellä tehtaalta kaupungin keskustan suuntaan, joten monet ihmettelivät ikävää hajua ja ennen kaikkea hajun alkuperää.

–Olin haravoimassa pihanurmikkoa ja yhtäkkiä alkoi tuntua haju, joka toi mieleen jonkun raadon. Ajattelin, että onko pihaan kuollut myyriä taikka hiiriä, toimitukseen soittanut lukija kertoi.

"Kuten kaikki poikkeamat, tilanne tutkitaan tehtaalla normaalien menettelytapojen mukaisesti", tehtaalta ilmoitetaan.

Tehtaalta myös pahoitellaan tilannetta ja siitä aiheutunutta epämukavuutta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: