Kuntavaalit 2017

Siikajoen äänet laskettu: Suurin osa keskustavaltuutetuista vaihtoon

Tuulikki Nousiainen
Siikajoen äänet laskettu: Suurin osa  keskustavaltuutetuista vaihtoon

Siikajoella luotettiin naisiin, ja varsinkin keskustan naisiin. Keskustan Päivi Eskola kasvatti kannatustaan edellisvaaleista.

Sari Jaatinen

Siikajoen ääntenlaskun lopputulos näyttää keskustalle 17 paikkaa, kokoomukselle ja vasemmistolle kolmea paikkaa kummallekin, ja demareille ja perussuomalaisille kahta paikkaa.

Keskustapuolueesta paikkansa säilyttivät Päivi Eskola, Riitta-Liisa Salmenkangas, Sauli Kallio ja Juhani Yrjänä.

Uusina keskustalaisina valtuustoon valittiin Kaisa Ranta, Satu Nikola, Mikko Kinnunen, Kauko Lehto, Hanna Tervakangas, Juho Oikarinen, Keijo Mustonen, Simo Laukkanen, Minna Luoma, Vesa Koskela, Helena Klaavo, Iikka Yrjänä ja Tiina Hovi.

Kokoomuksesta menivät uusina läpi Ilkka Nieminen, Raine Niinimaa ja Tuomas Ketola.

Sdp:stä paikkansa piti Aila Mäkisalo ja uutena tuli valituksi Jacqueline Aguilera Velásquez.

Vasemmiston ehdokkaista paikkansa säilyttivät Matti Pohjola ja Sami Nyman, uutena valittiin Erik Ekman.

Perussuomalaisista tuli valituksi uudet valtuutetut Risto Niemelä ja Jari Ojala.

Keskustan kannatus oli 59,8 prosenttia annetuista äänistä.

Toiseksi suurin kannatusprosentti oli kokoomuksella, 10,4 ja kolmanneksi suurin vasemmistolla 10,2 prosenttia.

Perussuomalaiset päihittivät niukasti demarit kannatusprosentillaan 9,8 demareiden prosentin jäädessä 9,7 prosenttiin.

Henkilökohtaisissa äänimäärissä kärkeen meni Päivi Eskola (kesk), joka oli myös edellisten kuntavaalien äänikuningatar Siikajoella. Eskola kasvatti kannatustaan, sillä viime vaaleissa hän sai 143 ääntä ja nyt 153.

Puoluetoverinsa Riitta-Liisa Salmenkangas keräsi 114 ääntä. Kolmanneksi eniten ääniä sai keskustan Mikko Kinnunen, 113 ääntä. Neljänneksi eniten ääniä keräsi Kaisa Ranta, 96 ja viidenneksi eniten Juho Oikarinen 89 ääntä – keskustalaisia kaikki viisi.

Juttua on päivitetty kokoomuksen valtuutetun osalta äänten tarkastuslaskennan jälkeen 11.4. klo 10.10.. Tarkastuslaskennassa valtuustoon nousi Ilkka Nieminen, eikä Laura Vikiö, kuten alustavassa laskennassa näytti.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: