Golfkauden alku kolme viikkoa myöhässä

Tällä hetkellä kentälle pääsee pelaamaan, mutta kaikki väylät eivät ole auki.

Toni Länkinen
Golfkauden alku kolme viikkoa myöhässä

Petri Ylilehto kävi torstaina hiomassa lyöntiään kuntoon. Mies on tekemässä paluuta golfin pariin liki 20 vuoden tauon jälkeen.

Toni Länkinen

Luminen ja kylmä toukokuu on sotkenut golfareiden kauden aloitusta. Siikajoen kentällä avattiin viime viikon perjantaina yhdeksän väylää, mutta koko kentän avaamista saadaan odotella vielä tovi.

–Olemme kolme viikkoa normaalia aikataulua jäljessä. Kausi on lyhyt, ja nyt siitä otettiin vielä kolme viikkoa pois. Koko kenttä olisi haaveissa saada auki viikonlopuksi. Siellä on vielä kylvöt menossa, golfin monitoimimies ja Golfravintola Mulliganissa yrittäjänä toimiva

Koska kausi pääsee alkamaan myöhässä, voisiko sitä venyttää vastaavasti toisesta päästä, mikäli kelit sallivat?

–Ihan hyvin sitä voisi jatkaa syksyllä, mutta päivät alkavat olla jo silloin niin lyhyitä, ettei työpäivän jälkeen ole enää valoisaa, Ketola harmittelee.

Ketola katsoo kaikesta huolimatta positiivisin mielin kohta alkavaan kesäkauteen. Viime kesä ei mennyt kaikilta osin nappiin, mutta nyt odotuksissa on parempi suvi.

–Viime kesä oli haasteellinen, koska kentän kanssa oli vähän ongelmia. Sitä ei saatu erilaisten syiden takia sellaiseen kuntoon, kuin olisimme halunneet. Mutta tästä kesästä on positiivinen kutina. Kisoja ja tapahtumia on ihan hyvin, ja nyt saamme hienot ja uudet tilat, Ketola hymyilee.

Ravintolayrittäjä viittaa uusilla tiloilla pian valmistuviin naisten ja miesten pukeutumis- ja saunatiloihin.

–Ne pitäisi olla täysin valmiina kesäkuun puoliväliin mennessä. Jo sitä ennen osaa tiloista voi varmasti käyttää, Ketola lupailee.

Kauden virallinen avauskisa järjestetään 28. toukokuuta, mutta pienemmät tapahtumat ovat kentällä jo alkaneet. Esimerkiksi seniorit käyvät lyömässä palloa ja kisailemassa keskiviikkoaamuisin.

Kesäkuun ensimmäinen täysi viikko on Suomessa kansallinen golfviikko. Se tarkoittaa myös ohjelmaa Siikajoen kentällä.

Kesäkuun alussa käynnistyy myös perinteinen junnukurssi, jonne perheen pienimmät voivat mennä opettelemaan lajin saloja.

–Siellä jaetaan juniorit eritasoisiin ryhmiin, eli liikkeelle voidaan lähteä ihan alkeista. Junnukoulu pyörii kerran viikossa kesä- ja heinäkuun ajan, Ketola kertoo.

Paikallinen golfseura Raahentienoon Golf elää ja hengittää tällä hetkellä varsin mukavasti.

Seurassa on tällä hetkellä reilut 500 jäsentä - lukema on pysynyt suunnilleen samoissa viime vuodet.

–Viime vuonna jäsenmäärä kasvoi yli viidensadan, Raahentienoon Golfin puheenjohtaja Juha Kaijankoski tarkentaa.

Kolmatta vuottaan seuran puheenjohtajana toimiva Kaijankoski aloitti itse golfin pelaamisen kymmenisen vuotta sitten.

Häntä lajissa kiehtovat liikunta ja ulkoilma, jotka tulevat huomaamatta pelin ohessa,

–Ja golfkenttä tarjoaa kesällä maisemallisesti mukavat olosuhteet ulkoiluun. Meillä on ympäri Suomea niin erilaisia kenttiä, joista löytyy hienoja paikkoja kävellä ja ulkoilla. Lisäksi golf on seurallinen laji, kun pelataan yhdessä rennossa ilmapiirissä ja hymy suupielessä, Kaijankoski alleviivaa.

Kaijankoski aikoo avata oman golfkautensa viimeistään ensi viikon sunnuntaina. Hän myöntää, että kylmät kelit ja golfkauden avauksen siirtyminen harmittavat.

–Kyllähän se vähän sapettaa. Golfareista on nähnyt, että intoa kentälle lähtemiseen olisi ollut jo aiemmin. Heti kun Siikajoen kenttä aukaistiin, porukkaa oli paljon, ja mukana oli myös vieraspelaajia.

Raahentienoon Golf

Jäseniä hieman yli 500.

Jäsenmäärässä tapahtui viime vuonna pientä kasvua.

Juha Kaijankoski toimii seuran puheenjohtajana kolmatta vuotta.

Siikajoen golfkentälle pääsee jo pelaamaan, mutta kaikki väylät eivät ole vielä auki.

Virallinen avauskisa järjestetään 28. toukokuuta.

Junnukurssit alkavat 6. kesäkuuta.

Aikuisten alkeiskurssit ovat jo käynnistyneet.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: