Vappu Kallio

Koululaisten turvallisuus paranee Honganpalossa, kun Honganpalon koulun edessä olevaan metsään tehdään saattoalue koululaisia kuljettavia autoja varten.

Raahen kaupungin kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen kertoo, että työt alkavat pian. Saattoalue valmistuu sorapäällysteisenä ja valaistuna jo tämän vuoden puolella. Lapsille tehdään samalla lyhyt kävelytie koululle.

Honganpalontien varteen tuleva saattoalue päällystetään ensi vuonna. Vastaavanlainen kiertotie lasten kyydittäjiä varten on Pattasten koululla.

Honganpalon koulun johtaja Anne-Maria Tokola kertoo olevansa hyvin kiitollinen siitä, että koululaisten liikenneturvallisuuteen saadaan nyt nopeasti parannus.

Koululta tehtiin aloite saattoalueen rakentamisesta, koska liikenteen ruuhkautuminen koulun ympärillä on koettu aamuisin ja koulun päätyttyä turvattomaksi.

Vanhemmat ovat käyttäneet saattoalueena koulun päätyä, minkä kautta liikkuu paljon lasten pyöräliikennettä. Osa vanhemmista on käyttänyt koulua aiempia liittymiä ja jopa Honganpalontietä pysähtymispaikkana.

Tokola muistuttaa, että Honganpalo on liikkuva koulu, joka kannustaa koululaisia käyttämään pyörää tai käymään koulua jalkaisin. Lasten tuominen autolla kouluun on kuitenkin lisääntynyt etenkin huonolla säällä, pakkasilla, sateilla ja liukkailla.

Vanhemmat kuljettavat lapsiaan kouluun muun muassa Malmitien ja Kasitien toiselta puolen, koska vilkkaiden teiden ylitykset koetaan vaarallisiksi.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Todella tarpeellinen ja tärkeä alue saadaan vihdoinkin. On tämän osalta jo tehty töitä ja on hyvä että nyt se on tulossa ja nopealla aikataululla. Paula Pihkanen on laittanut kaupungilla toimeksi niiden alueiden osalta missä on vuosia kaivattu jotain. Hyvä Paula!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: