Nina Tuomikoski

Helsingin Sanomat uutisoi, että Helsingin valtuusto päätti äänin 39-37 käynnistää toimet, joilla Vantaan energia irrotetaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Helsingin kaupunki ei kuitenkaan voi tehdä päätöstä yksin, vaan Vantaa voi vielä estää irtautumisen. Lopullinen päätösvalta irrottautumisasiassa asiassa on enemmistöosakkaalla eli Vantaan kaupungilla, joka on jo kertaalleen ottanut asiaan kielteisen kannan.

Asiaa käsiteltiin Vantaan kaupunginvaltuustossa 8. toukokuuta, mutta valtuusto ei päättänyt asiasta mitään. Vantaalla kaupunginhallitus on ottanut kielteisen kannan ydinvoimalahankkeesta irtautumiseen.

Seuraavaksi Helsinki aikoo kutsua koolle Vantaan energian ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Jos vähemmistöosakas Helsinki saa yhtiökokouksen koolle, pitää myös Vantaan ottaa kantaa asiaan yhtiökokouksen takia.

Helsingin valtuustossa aloitteen Fennovoimasta eroamisesta teki Emma Kari (vihr), joka sai taakseen 20 muuta valtuutettua. Äänestyksessä valtuusto hyväksyi Emma Karin esityksen äänin 39 puolesta ja 37 vastaan.

Eroaminen ydinvoimalahankkeesta ei ole helppoa. Fennovoiman hankkeesta ovat irrottautuneet esimerkiksi S-ryhmä, Atria ja Kesko. Keskon irtautuminen varmistui vasta välimiesoikeuden päätöksellä.

Helsingin Sanomien mukaan välimiesoikeuden Keskoa koskenut päätös ei kuitenkaan välttämättä suoraan merkitse, että myös suuri kuntaomistaja voi marssia ulos hankkeesta.


Kommentit (7)

  • Tarkennus

    Helsingin valtuuston päätös: “Kaupunginvaltuusto päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.”

    Valmistelun jälkeen valtuustoaloite tulee kesäkuussa aloittavan uuden Helsingin kaupunginvaltuuston päätettäväksi.
    Helsingin uusi valtuusto päättää, käynnistetäänkö toimet Helsingin irrottautumisesta Fennovoimasta vai ei.

  • Nimetön

    Onhan siellä saasteeton hiilivoimala ja Loviisan voimala vihreillä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: