Influenssa jyllää, mutta pahin vaihe näyttäisi olevan ohi

Osasto 3:n ruuhkauttanut influenssatilanne on tasaantunut. Monissa kouluissa ja päiväkodeissa pahin on jo hellittänyt.

Jussi Merihaara
Influenssa jyllää, mutta pahin vaihe näyttäisi olevan ohi

Kuumeen voi sairastaa kotonakin käymättä lääkärissä. Lääkäriin kannattaa lähteä silloin, jos yleiskunto romahtaa.

Vappu Kallio

Raahen terästehtaalla flunssakausi ei vielä merkittävästi näy.

–Varaudumme tilanteeseen. Influenssan rajoittamiseksi olemme tarjonneet henkilöstölle influenssarokotteet, kuten jo monena vuonna, kertoo SSAB:n viestintäpäällikkö Karoliina Krook.

Raahen terveyskeskuksen vastaanoton osastonhoitaja Ritva Karppinen kertoo, että hoitajien vastaanotoilla on yhä runsaasti flunssatapauksia.

–Influenssa ei ole vielä laantunut, hän sanoo.

Raahen terveyskeskuksessa on 3–4 hoitajaa, joiden vastaanotolle on buukattu potilaita enemmän kuin tapana on. Kiirevastaanottoa hoitaa 2 lääkäriä ja kiireellisiä aikoja on varattu muillekin lääkäreille.

Päivystyksen ja osasto 3:n osastonhoitaja Helena Sarkkinen-Hyväri kertoo, että päivystykseen ei tiistaina tullut yhtään influenssapotilasta aamupäivällä. Osastolla, jossa lähinnä influenssan jälkitauteja sairastavia ikääntyneitä keuhkokuumepotilaita on hoidettu, tilanne on laantumaan päin.

–Me ollaan venytty ja oltu tosi tiukoilla. Osastot ovat toimineet ylipaikoilla, hän kertoo.

Terveyskeskus keskitti kaikki osastohoitoa vaativat potilaat osastolle 3 omiin huoneisiinsa, jotta influenssan leviäminen ehkäistäisiin. Hoitajat eivät Sarkkinen-Hyvärin mukaan ole sairastuneet flunssaan.

–Kaikki ovat ottaneet rokotteet.

Avohoidon tulosyksikön johtaja Ritva Kanervon mukaan Raahessa on nyt liikkeellä B-influenssaa.

–Lääkärit eivät ole olleet poissa influenssan takia, hän kertoo.

Monet päivähoitolapset ja päivähoitajat sairastivat influenssaa ja muuta lentsua jouluna ja joulun välipäivinä, kertoo Kummatin päiväkodin johtaja Anne Viinikangas. Hänen mukaansa pahin sairastelutilanne on nyt päiväkodissa ohi.

Myös Pattasten päiväkodissa sairasteltiin eniten ennen joulua. Silloin pieniä potilaita oli paljon.

–Nyt on yllättävän tervettä porukkaa. Henkilökunta on säästynyt taudilta, kertoo päiväkodin johtaja Johanna Juola.

Juolan mukaan kuume- ja vatsatauteja on yleensä joulun kahden puolen, mutta tänä vuonna isoa piikkiä ei ole ollut. Tosin niissä perheissä, joihin tauti on päässyt pujahtamaan, se on ollut ärhäkkä ja sairastuttanut yleensä kaikki perheen jäsenet.

Epidemiaa ei ole podettu Vihastinkarin päiväkodin johtajan Marja Suomelan mukaan Vihastinkarissakaan.

–Nyt on sairaana vain joitakin yksittäistapauksia, kertoo Raahen Lukion rehtori Heikki Peltomaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: