Kristiina Tuikkala

Osan kesälomastaankin Antinkankaan monitoimitalon suunnitelmien parissa viettänyt rehtori Janne Auronen arvioi suurhankkeen etenevän aikataulussa eikä matkan varrella ole tullut suurempia yllätyksiä. Tähtäin on edelleen elokuussa 2018.

Alkanut lukuvuosi vie edelleen rehtorin työpanosta, kun siirrytään muun muassa kalustehankintoihin.

Massiiviselta näyttävä talokompleksikin alkaa muuttaa muotoaan betonibunkkerista houkuttelevaksi monitoimitilaksi sen saadessa vaaleaa verhoilua ylleen. Näkymä Isoholmintielle hämää, rakennus ei olekaan möhkäle.

Jotain muutoksia matkan varrella on tehty tilojen muunneltavuuksissa, mutta yhä edelleen tavallisten luokkahuoneiden lisäksi käyttöön tulee runsaasti verhoin ja paljeovin erotettavissa olevia tiloja, jotka avautuvat myös suuremmiksi saleiksi. Aivan maisemakonttorilinjalle ei Antinkankaallakaan ole menty, sillä tarvitaan myös erillisiä luokkatiloja. Auronen arveleekin, että uuden talon muunneltavuuden hyödyntämistä vielä opetellaan.

Viimeisenä evakkovuotena Seminaarin kampuksella opetellaan jo osin tulevan talon tavoille, muun muassa ruokailun porrastuksessa. Brain Centerin ruokalaan asennettuja, humoristisesti desibelien mukaan eläviä liikennevaloja tuskin enää tarvitaan tilan pienentyessä.

Aurosen työpöydällä ovat viime aikoina pyörineet pihasuunnitelmat, joissa koulun aiemmasta toiminnasta poiketen on tilaa myös päiväkodin tarpeisiin. Aita erottaa päiväkotilasten pihamaan koulusta, mutta Auronen arvelee pienimpien koululaistenkin voivan vielä vierailla päiväkodissa, josta kenties ovat siirtyneet kouluun.

Koululaisten piha näyttää unelmalta eikä päiväkodin aluekaan jää pahemmaksi. Pienimpien puolella ei ainakaan keinuista luulisi tulevan riitaa siksi monta riviä niitä on.

Arkisto
On mistä valita. Osa leikkivälineistä on katettu sateen varalta.

On mistä valita. Osa leikkivälineistä on katettu sateen varalta.

Koululla on puolestaan kenttä, joka taipuu tavallisimpiin pallopeleihin koripallosta jalkapalloon ja pihasählyyn.

Kiipeilytelineitäkin on useampaan lähtöön aina avaruusalusta muistuttavasta putkitaideteoksesta traditionaalisempiin välineisiin.

Aurosen mukaan tarkoitus on, että valmistuessaan piha-alue on iltaisin ja viikonloppuisin alueen asukkaiden käytössä. Vaatii vain vastuullista käyttöä, ettei kettinkejä ja riippulukkoja tarvitse ripustaa aluetta sulkemaan..


Kommentit (2)

  • Avoin

    Ilman muuta pihalle pitää pystyä ajamaan mopoilla ja autoilla. Ei muillakaan kouluilla estetä nuorisoa viettämästä aikaansa välituntipihalla. Erityisesti pattasten piha on tehokkaassa iltakäytössä. Autoilla voidaan hyvin huoltaa väsyneitä leikkijöitä….

  • Nimetön

    Hyvä Janne! Rehtorilla ollut työntäyteisiä vuosia, hienoa työtä. Ensin evakko homeesta pois ja sitten uuden suunnittelu sekä toteutus.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: