Raahen Seutu

Wanhan Raahen joulukalenteri aukeaa ikkuna ikkunalta jälleen tänä jouluna.

Ikkunoidensa koristeluun on jälleen ilmoittautunut niin Wanhan Raahen kortteleissa asuvia yksityishenkilöitä, kuin siellä työskenteleviä ja toimintaansa pitäviä yrityksiä ja yhdistyksiä.

–Täysin uusia ikkunoita ja niiden koristelijoita on 13 eli yli puolet. On ihana nähdä miten innostus yhteisöllisen asian ympärillä tarttuu, iloitsee Kirsti Vähäkangas, yksi joulukalenterin puuhanaisista.

Ikkunanäyttelyiden ohella kulkija saa nauttia palan paikallishistoriaa Vähäkankaan tekstien muodossa. Tekstit julkaistaan päivä kerrallaan Visit Raahen verkkosivuilla ja ovat kuultavissa myös digitaalisen opassovelluksen, Glopaksen välittämänä.

Glopas on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin järjestelmien omista sovelluskaupoista. Älypuhelin siis taskuun ja nappikuulokkeet korviin. Glopas käynnistyy automaattisesti, kun kohdetta lähestyy. Itse voi keskittyä maisemien ihailuun opastusta kuunnellen, kävelystä ja vanhan kaupungin rauhallisesta tunnelmasta nauttien. Sovelluksen lataaminen ja opastussisältö on maksutonta.

Kalenteriin osallistuvat kohteet on merkitty karttaan jota tulee saataville matkailuinfoon, Raahesalin aulaan, Raahen pääkirjastoon, sekä Pakkahuoneen ja Kruununmakasiinin museoihin. Jouluikkunoiden on toivottu olevan ihailtavina aina loppiaiseen saakka.

Kalenterin avautuvia luukkuja ja tarinoita taloista ja niiden historiasta voit seurata Glopaksen lisäksi Visit Raahen Facebookissa, Instagramissa sekä verkkosivuilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: