Kaikille ei riitä onkimapaikkoja: Onginnan Suomen mestaruudet ratkotaan Uljuan altaalla

Arkisto / Nina Susi
Kaikille ei riitä onkimapaikkoja: Onginnan Suomen mestaruudet ratkotaan Uljuan altaalla

Onginnan SM-kisat ovat pian Pulkkilassa. Niihin pääsee vain piirimestaruuskisojen kautta.

Raahen Seutu

Onginnan Suomen mestaruuksista kisataan tulevana lauantaina 12.8. Uljuan altaalla, Pohjois-Pohjanmaalla.

Totutusta poiketen kaikki halukkaat eivät pääse apajille tänä vuonna. Onkipaikkojen niukkuudesta johtuen jokainen onkija joutuu osallistumaan karsintakisaan oman vapaa-ajankalastajapiirinsä alueella.

Uljuan altaalla nähdään jatkoon päässeet. Kisaan odotetaan reilua 500 onkijaa.

SM-ongessa otetaan mittaa 7 eri sarjassa. Lisäksi kilpaillaan 7 joukkuesarjassa. Kilpailu on avoin kaikille Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseurojen jäsenille.

Kilpailu kestää lauantaina klo 10–14, paitsi nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa kisa päättyy klo 13.

KilpailunjohtajaJuha Syvärisen mukaan allas on kalastoltaan erinomainen. Särjet, lahnat ja salakat ovat isokokoisia ja kookkaat ahvenet voivat yllättää onkijan positiivisesti. Paikka tarjoaa SM-onkeen osallistuville varmasti sekä haasteita että mahdollisuuksia.

Allas tunnetaan ehkä parhaiten suurmadepaikkana, Suomen ennätysmade, 8,040-kiloinen vonkale, pilkittiin Uljuasta vuonna 2008. Made haukkaa kuitenkin harvemmin kesäonkijan koukkua kitaansa.

Kilpailukeskus sijaitsee Pulkkilassa. Opastus kilpailukeskukseen alkaa E75-tieltä Pulkkilan keskustasta 9 kilometriä pohjoiseen Pihkalan tienhaarasta.

Kilpailu järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: